Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Trojka z dna lestvice prejela deset golov

V 26. kolu 1. SNL Maribor dosegel gol, Domžale pol ducata, Celje tri. Danes še v Kidričevem in Murski Soboti
Celjani (v belih dresih) so v Velenju izkoristili prednost igralca več in še tretjič v sezoni premagali šaleškega tekmeca. FOTO: Roman Šipić/Delo
Celjani (v belih dresih) so v Velenju izkoristili prednost igralca več in še tretjič v sezoni premagali šaleškega tekmeca. FOTO: Roman Šipić/Delo
10. 4. 2019 | 22:10
10. 4. 2019 | 22:19
8:35
Poučni slabi dve uri nogometa. To je bil učinek včerajšnjih prvih tekem 26. kola 1. SNL, v katerem je trojka z dna lestvice prejela deset golov, dosegla enega in osvojila nič točk. Najbolje jo je odneslo zadnje Krško, ki mu je vodilni Maribor zabil le en gol, tretje Domžale so sedmemu Triglavu nasule pol ducata, predzadnjemu Rudarju pa je četrto Celje zabilo tri gole.

Maribor je hitro izpolnil prvotni načrt, da s čimprejšnjim golom odpre tekmo. V 13. minuti ga je po odbitkih v kazenskem prostoru z 12 m dosegel Blaž Vrhovec. Toda Krško se ni vdalo in je do konca tekme bilo trd boj, ki je, če ne drugega, razkrilo, da se kljub točkovnemu zaostanku še ni vdalo.

Blažž Vrhovec je rešil Maribor še večjih muk v Krškem. FOTO: Tadej Regent/Delo
Blažž Vrhovec je rešil Maribor še večjih muk v Krškem. FOTO: Tadej Regent/Delo


»Zadnje tekme igramo zelo dobro. Tudi proti Mariboru smo si priigrali več priložnosti,« je lepšo plat Krškega izpostavil eden od osmoljencev v domači zasedbi Ante Vukušić, ki je zapravil vsaj tri priložnosti. Maribor je svojo nalogo sicer izpolnil, saj je Olimpiji s tekmo več ušel še za tri točke, a je igral brez sijaja. Kaznovani trener Darko Milanič je s tribune lahko videl, zakaj igra ni stekla.


Domžalski bum, bum, bum


Ko gre, gre. Domžalčanom je v gorenjskem dvoboju res šlo vse od nog, prvi gol so si Kranjčani zabili kar sami, pri drugem je pomagala izboklina pred vrati Jalna Arka, ki je predložek Senijada Ibričića spremenila v gol. Potem dvomov o zmagovalcu ni bilo več. Vprašanje je bilo samo še, koliko golov bo padlo.

Senijad Ibričić je dirigrial in zabijal v visoki zmagi Domžal. FOTO:  Uroš Hočevar/Delo
Senijad Ibričić je dirigrial in zabijal v visoki zmagi Domžal. FOTO:  Uroš Hočevar/Delo


Navijači so dobili učinkovit odgovor in so imeli kaj videti: še pet golov, zadnjega so dosegli gostje. Junak tekme pa je bil zimzeleni Bošnjak Ibričić, ki je dirigiral kot najbolj izurjeni virtuozi in odlično igro začinil s trojčkom golov.


V Šaleški dolini plesali Savinjčani


Glavni sodnik Slavko Vinčić je z ostrimi merili začel tekmo in jo v 33. minuti tudi odločil. Ker je že pri prvem prekršku v 6. minuti bržčas prestrogo pokazal prvi rumeni karton domačemu kapetanu Damjanu Trifkoviću, v 33. minuti, ko je Trifković še enkrat nekoliko ostreje posredoval, ni mogel znižati meril in je Velenjčanu pokazal še drugi rumeni karton.

Zmagovalec je bil tako rekoč znan, čeprav so morali Celjani številčno prednost še spremeniti v gole. Po dobri uri so le odprli domača vrata oziroma vajeti je v svoje noge prevzel Rudi Požeg Vancaš. Prvi gol ni mogel zgrešiti po lepi podaji Luke Kerina, drugega je z evrogolom zabil Amadej Brecl, piko na i pa je postavil 25-letni Belokranjec z odličnim strelom z 22 m v desni spodnji kot vrat Mateja Radana.

Celjani so še tretjič v tej sezoni premagali Velenjčane in vsakokrat z višjim izidom. Začeli so z zmago z 1:0, nadaljevali z 2:0, zdaj pa še s 3:0. Tri od šestih golov je dosegel najboljši strelec 1. SNL Požeg Vancaš.

Pa je celjska desetica ta trenutek najbolj vroč slovenski nogometaš oziroma kandidat za odmeven prestop v tujino? »Z žogo v nogah je odličen, malo manj ga je videti, ko je nima v nogah. Težko bi ga ocenil na podlagi tekem v slovenski ligi, pri Celju je nedotakljiv. Kako dober je, bo najboljši odgovor dal trg,« je bil previden v podrobnejši oceni igralnih sposobnosti celjskega mojstra bivši trener in selektor Bojan Prašnikar.

Zakaj se velenjska računica v šaleško-savinjskih derbijih še tretjič v tej sezoni ni izšla, je razkril domači trener Almir Sulejmanović.

»Hitro smo ostali brez igralca, dan manj smo imeli počitka. To so dejstva,« je med drugim izpostavil nesrečen dan trener, kot so upali tudi domači privrženci, da bodo »knapi« po odlični nedelji v Stožicah oplemenitili točko še Ob jezeru.

ni podpisa
ni podpisa


Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine