Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Trener Arsenala pozitiven, stop za premier league?

Mikel Arteta se je okužil s koronavirusom, danes sestanek klubov o smiselnosti nadaljevanja prvenstva.
Mikel Arteta je zbolel zaradi koronavirusa. FOTO: Reuters
Mikel Arteta je zbolel zaradi koronavirusa. FOTO: Reuters
13. 3. 2020 | 00:05
13. 3. 2020 | 00:23
1:57
Trener nogometašev londonskega Arsenala Mikel Arteta se je okužil s koronavirusom. Topničarji so takoj zaprli svoj vadbeni center in vsi, ki so bili v stiku z Arteto, so zdaj v izolaciji, je sinoči sporočil klub. 

Vodstvo premier league se bo danes sešlo in razpravljalo o prihodnjih tekmah. »Zares sem razočaran. Testiral sem se zjutraj, ker sem se počutil slabo. Na delo se bom vrnil takoj, ko mi bo dovoljeno,« je sporočil 37-letni Španec.



Pri Arsenalu pričakujejo, da bodo šli vsi igralci prve ekipe v domačo karanteno. »Skrb za zdravje naših ljudi in splošne javnosti je naša prioriteta,« je sporočil športni direktor Vinai Venkatesham, je poročal BBC.

Za konec tedna je predvideno 30. kolo angleške lige. Arsenal naj bi v soboto ob 16. uri gostoval v Brightonu (16). Vodilni Liverpool, ki že 30 let čaka na naslov, v ponedeljek čaka mestni derbi pri Evertonu.


Krivo srečanje z Marinakisom?


Arsenalova sredina tekma z Manchester Cityjem je bila preložena iz preventivnih razlogov. Nekaj Arsenalovih igralcev se je namreč osamilo, potem ko se je izkazalo, da se je okužil lastnik Olympiakosa Evangelos Marinakis (52). Slednji se je srečal z več igralci, ko je Arsenal gostil grško ekipo v evropski ligi pred dvema tednoma.

Pri Manchester Cityju je v osami branilec Benjamin Mendy, ker je eden od članov njegove družine kazal znake bolezni. Te so se pojavili tudi pri treh igralcih Leicester Cityja, ki so prav tako v karanteni.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine