Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Trabzonspor še ni obupal

Evropska nogometna zveza je zaradi kršenja finančnega fair-play kaznovala vodilno moštvo turškega prvenstva s prepovedjo nastopanja v evropskem pokalu.
Če bi bil Trabzonspor turški prvak v tej sezoni, še ne bi izgubil možnosti igranja v ligi prvakov, saj kazen Evropske nogometne zveze velja za eno od naslednjih dveh sezon. FOTO: Reuters
Če bi bil Trabzonspor turški prvak v tej sezoni, še ne bi izgubil možnosti igranja v ligi prvakov, saj kazen Evropske nogometne zveze velja za eno od naslednjih dveh sezon. FOTO: Reuters
STA
4. 6. 2020 | 14:58
4. 6. 2020 | 14:59
1:40
Evropska nogometna zveza (Uefa) je zaradi kršenja finančnega fair-play turškemu Trabzonsporju prepovedala nastope v eni od naslednjih dveh sezon v evropskih tekmovanjih. Iz vodilnega kluba turškega prvenstva pa so danes že napovedali pritožbo na športno razsodišče (Cas) v Lozani.

Pri Uefi so zapisali, da klubu ni uspelo izpolniti zahtev, ki so mu jih dali ob dogovoru leta 2016, ko so odkrili, da je kršil pravila.

Pravila finančnega fair-play so uvedli leta 2011 z namenom, da bi ustavili prekomerno porabo sredstev oziroma preprečili, da bi bogati lastniki klubov kupovali uspeh z velikimi finančnimi injekcijami.

Trabzonspor bo izključen iz evropskih tekmovanj v sezoni 2020/21 ali 2021/22.

»Čeravno spoštujemo odločitev, pa bi radi poudarili, da se z njo ne strinjamo, da so naši odvetniki drugega mnenja,« je klub zapisal v izjavi za javnost in napovedal, da bo v desetdnevnem roku vložil pritožbo.

Trabzonspor vodi v turškem prvenstvu zahvaljujoč razliki v golih pred Basaksehirjem, do konca je še osem kol. Sezona se bo po prekinitvi zaradi koronavirusne pandemije nadaljevala predvidoma 12. t. m..

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine