Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Tottenham ostal brez točk, Manchester United brez dveh Dancev

Nogometaši Wolverhamptona so v 12. kolu angleškega prvenstva zmagali z goloma v 91. in 97. minuti. Poškodbi Eriksena in Hojlunda voda na slovenski mlin?
Pablo Sarabia (desno) je bil junak Wolverhamptona ob zmagi nad Tottenhamom. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters
Pablo Sarabia (desno) je bil junak Wolverhamptona ob zmagi nad Tottenhamom. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters
Š. R., STA
11. 11. 2023 | 15:51
11. 11. 2023 | 18:55
2:09

Nogometaši Tottenhama so v 12. kolu angleškega prvenstva v gosteh izgubili proti Wolverhamptonu z 1:2. To je izkoristil Arsenal, ki je s 3:1 doma ugnal Burnley, s tem pa se vsaj začasno zavihtel na drugo mesto prvenstvene razpredelnice. Z enakim številom točk in tekmo manj je zaradi boljše razlike med danimi prejetimi in prejetimi goli pred Arsenalom le Manchester City, ki bo v nedeljo gostoval pri Chelseaju.

Tottenham, ki je v ponedeljek v razburljivem obračunu prvič v sezoni priznal premoč tekmecu (Chelsea, 1:4), je 12. kolo odprl z zadetkom Brennana Johnsona v tretji minuti. Wolverhampton je imel v nadaljevanju več od igre, a je zaradi rdečih kartonov in poškodb okrnjena zasedba Tottenhama uspešno kljubovala napadom vse do sodnikovega dodatka drugega polčasa.

Takrat pa je na sceno stopil rezervist Pablo Sarabia. V igro je vstopil v 87. minuti, po podaji Matheusa Cunhe pa z volejem izenačil v 91. minuti. Nato je prispeval še podajo ob zmagovitem zadetku Maria Lemine v 97. minuti.

Manchester United spet ni imel lahkega dela. Na Old Traffordu se je mučil z Lutonom, edini gol na tekmi je v 59. minuti dosegel švedski branilec Victor Lindelöf. United je zmago tudi drago plačal, zaradi poškodb sta namreč igro morala zapustiti Danca Christian Eriksen in Rasmus Hojlund. Oba sta tako vprašljiva za tekmo kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu proti Sloveniji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine