Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Topničarji izzivajo Pepa, Rijeka pa Hajduk

V Londonu dvoboj Arsenala in ManCityja, kandidatov za lovoriko. Na Hrvaškem po večnem še jadranski derbi.
Declan Rice je ključni mož Arsenala na sredini igrišča tako pri gradnji napadov kot pri pokrivanju zadnje vrste. Foto Peter Cziborra/Reuters
Declan Rice je ključni mož Arsenala na sredini igrišča tako pri gradnji napadov kot pri pokrivanju zadnje vrste. Foto Peter Cziborra/Reuters
7. 10. 2023 | 04:22
16. 10. 2023 | 12:10
4:06

Ni dvoma o tem, da je angleško prvenstvo najmočnejše v Evropi, temu botruje predvsem izjemna kupna moč prvoligašev z Otoka. Lani sta ogorčen boj za angleško krono bíla Arsenal in Manchester City, sinje modri so bili boljši lani, v jutrišnjem popoldnevu želijo topničarji pokazati, da bo letos drugače. Na Hrvaškem želi Hajduk po veliki zmagi na večnem derbiju uspešni niz nadaljevati še na Rujevici pri Rijeki.

Torino: Juventus – Torino (sobota, 18.00) Torinski mestni derbi višje na lestvici pričakuje Juventus, a bianconeri v zadnjih krogih ne blestijo. Na prejšnjih treh tekmah so slavili zmago le enkrat, v prejšnjem kolu so bili navijači po bledi predstavi in neodločenem izidu z Atalanto besni (0:0), še podžgal jih je trener Max Allegri, ki je bil po tekmi zadovoljen z »rezultatom in predstavo«. Ne glede na vse bi bil uspeh Torina veliko presenečenje – Juventus je na mestnem derbiju na svojem štadionu neporažen že vse od leta 1995. Naš tip: manj kot 2,5 gola.

Rijeka: Rijeka – Hajduk (sobota, 18.30) Minuli konec tedna je hrvaška nogometna javnost pospremila trdo prigarano zmago Hajduka na Poljudu proti Dinamu, tokrat bodo splitski beli v akciji še na znamenitem jadranskem derbiju. Dvoboji Rijeke in Hajduka so v zadnjih letih zelo izenačeni, danes ob 18:30 se bosta na Rujevici pomerili vodilni ekipi 1. HNL, tako da bo imel dvoboj še dodatno težo. Naš tip: 0.

Brighton: Brighton – Liverpool (nedelja, 15.00) Obe ekipi sta v zadnjem kolu doživeli poraz, a sta bila poraza zelo različna. Brightonu je šlo narobe vse in je proti Aston Villi izgubil s kar 1:6, kar je nenavadno za ekipo, ki ima edina več časa žogo v nogah kot ManCity. Po izjemnem začetku sezone se je Robertu de Zerbiju in varovancem nekoliko ustavilo, v goste pa prihaja razjarjena ekipa Liverpoola. Jürgen Klopp celo zahteva ponovitev tekme s Tottenhamom zaradi napake VAR, ki jih je okradla gola, a iz te moke bržkone ne bo kruha. Jezo bi lahko stresli na Brighton ... Naš tip: 2.

Madrid: Atletico – Real Sociedad (nedelja, 16.15) Predstava v ligi prvakov proti Feyenoordu je bila za varovance Diega Simeoneja nenavadna – luknjasta v obrambi, a vrhunsko učinkovita v napadu, iz treh strelov so dosegli tri gole. Alvaro Morata je ujel življenjsko formo in se zdi neustavljiv, tudi Oblak v vratih je razpoložen. V goste na Wando prihaja Real Sociedad, Baski dokazujejo, da lani niso zastonj končali med najboljšimi štirimi, blesti pa napadalec Mikel Oyarzabal. Naš tip: oba zabijeta gol.

London: Arsenal – Manchester City (nedelja, 17.30) V Londonu bo vroče, pomerili se bosta trenutno prva (City) in tretja ekipa lige, ki ju loči le točka. Varovanci Mikela Artete so v zadnjem obdobju (kljub porazu z Lensom v LP) prepričljivi, predvsem so strnili obrambne vrste in prejemajo malo golov. Skrbijo jih zdravstvene težave Bukaya Sake, a je teh na drugi strani pri sinje modrih še precej več. Pepa Guardiolo počasi lahko skrbi slabša strelska forma Erlinga Haalanda, vrhunsko je ujel Julian Alvarez. Čeprav bodo igrali v gosteh, so nogometaši Cityja rahli favoriti. Naš tip: 2.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine