Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

To je volk, preoblečen v babico, da bi ogoljufal evropski nogomet

Projekt superlige, ki je razburkal nogometno sceno v Evropi in sprožil oster odziv Uefe, je doživel novo preoblikovanje.
Bernd Reichart je izvršni direktor podjetja A22, ki snuje nov projekt propadle superlige. FOTO: Football
Bernd Reichart je izvršni direktor podjetja A22, ki snuje nov projekt propadle superlige. FOTO: Football
9. 2. 2023 | 15:10
9. 2. 2023 | 18:57
5:17

V nadaljevanju preberite:

Projekt t. i. superlige, elitnega nogometnega tekmovanja, ki je propadel predlanskega aprila, so v zadnjih mesecih večkrat poskušali oživiti tudi z novim podjetjem, ki zastopa to tekmovanje. Tudi zadnja različica superlige, ki so jo predstavili v Londonu, ni požela odobravanja med nogometnimi deležniki, četudi navzven deluje bolj »odprto« kot prej.

»Do superlige ne bo prišlo. Najnovejši načrt podjetja A22 je le še eden od poskusov, da opomnijo svet, da obstajajo in da so še tu. Toda gre le za vroč zrak in trzanje trupla,« je zatrdil izvršni direktor Združenja nogometnih navijačev Kevin Miles. »Da bi ustanovili tekmovanje povsem odprtega tipa? Saj ga že imamo, imenuje se liga prvakov,« je dodal Miles.

»Pri ECA smo zaznali zadnje sporočilo iz vzporedne realnosti podjetja A22. V resničnem svetu je bila ta ideja premleta in enotno zavrnjena v nogometni družini že leta 2019,« so zapisali pri združenju evropskih klubov (ECA). Kaj menijo drugi in zakaj zavračajo superligo?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine