Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Švedi so po remiju s Španci ugnali Slovake

Edini gol v St. Peterburgu je dosegel Emil Forsberg z uspešno izvedeno enajstmetrovko.
Emil Forsberg je v 77. minuti zapečatil usodo Slovakov. FOTO: Anton Vaganov/Reuters
Emil Forsberg je v 77. minuti zapečatil usodo Slovakov. FOTO: Anton Vaganov/Reuters
STA, B. E.
18. 6. 2021 | 16:59
18. 6. 2021 | 23:42
2:18
Švedska nogometna reprezentanca je na današnji tekmi drugega kola skupine E v St. Peterburgu premagala Slovaško z 1:0 (0:0). Edini gol na tekmi je z uspešno izvedeno enajstmetrovko dosegel Emil Forsberg v 77. minuti. Druga tekma v tej skupini med Španijo in Poljsko bo v soboto v Sevilli.

Švedi so po hudem boju naredili odločen korak proti osmini finala. Po neodločenem izidu na prvi tekmi v Sevilli proti Španiji so na današnji tekmi v drugem največjem ruskem mestu osvojili vse tri točke in prevzeli prvo mesto v skupini E.  V današnjem prvem polčasu sta moštvi prikazali šahovsko predstavo brez tveganja, zato oba vratarja, Robin Olsen na švedski strani in Martin Dubravka na slovaški, nista imela posebej zahtevnega dela.
 

Strelec Kamplov soigralec


Druga polovice tekme je bila bolj razburljiva. Prvo priložnost so si priigrali Slovaki v 50. minuti, strel Ondreja Dude z roba kazenskega prostora pa je končal prek švedskih vrat. V 75. minuti so Skandinavci izpeljali akcijo tekme. Po globinski podaji je Dubravka na nedovoljen način Robina Quaisona, tako da je nemški sodnik Daniel Siebert pokazal na 11-metrovko, ki jo je zanesljivo izvedel soigralec nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla pri Leipzigu – Emil Forsberg.

Slovaki so v končnici tekme jalovo napadali, izrazitih priložnosti pa si niso priigrali. Švedi bi v 82. minuti lahko povišali prednost na 2:0, strel Viktorja Claessona pa so v zadnjem trenutku blokirali slovaški obrambni igralci.



Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine