Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Stari dami žugajo s prstom

Juventusu zaradi superlige grozi izključitev iz italijanskega prvenstva.
Juventusov predsednik Andrea Agnelli, povsem spodaj, in podpredsednik Pavel Nedved, skrajno levo, še nista superligi uradno rekla ne. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Juventusov predsednik Andrea Agnelli, povsem spodaj, in podpredsednik Pavel Nedved, skrajno levo, še nista superligi uradno rekla ne. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
M. U., STA
10. 5. 2021 | 17:58
2:17
Italijanskemu nogometnemu velikanu Juventusu grozi izključitev iz domačega nogometnega tekmovanja, če se v Torinu ne bodo uradno odpovedali sodelovanju v superligi, je danes klubu sporočil predsednik italijanske zveze (FIGC) Gabriele Gravina. Juventusu je postavil rok za odločitev, ta rok je skrajni datum za registracijo klubov za naslednjo sezono serie A. »Standardi so jasni za vse. Trije klubi se še niso odpovedali sodelovanju v superligi, Juventus je med njimi,« je danes dejal Gravina in pri tem namignil še na španska velikana Barcelono in Real, ki tudi še nista uradno končala sodelovanja pri tem projektu. Pojasnil je, da bi mu bilo ob morebitni izključitvi Juventusa iz lige žal zaradi navijačev stare dame, a poudaril, da morajo pravila veljati za vse.

S podobnimi ukrepi je trem klubom nedavno zagrozila tudi krovna zveza Uefa. Klubi so se na to potezo odzvali z javnim pismom, v katerem so sporočili, da gre v tem primeru za nesprejemljiv pritisk. V superligi je bilo sprva 12 klubov, a se je večina že po nekaj dneh, predvsem zaradi burnega odziva navijačev in tudi ostrih napovedanih ukrepov Uefe, premislila in se umaknila, vztrajajo le še Juventus in oba španska kluba.
 

Po Štulcu med italijansko elito tudi Belec


Potem ko si je že pred dnevi preboj iz druge italijanske lige v prvo priigral Empoli Lea Štulca, si je danes igranje med italijansko elito v prihodnji sezoni zagotovila še Salernitana, pri kateri brani Vid Belec. Salernitana si je napredovanje, prvo po sezoni 1998/99, zagotovila z zmago s 3:0 pri Pescari, kjer je kot posojen nogometaš Beneventa Dejan Vokić, in po porazu Monze proti Brescii Matica Kotnika z 0:2. Za zadnje mesto v serie A se bodo v tako imenovanem play offu merili Monza, Lecce Žana Majerja, Venezia Domna Črnigoja, Cittadella, Chievo Daniela Pavleva in Brescia. Iz prve v drugo ligo pa sta že izpadla Crotone in Parma Jasmina Kurtića.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine