Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Stara mojstra Benzema in Modrić zrežirala tesno zmago Reala

Real Madrid je na preloženi tekmi 9. kola španskega prvenstva na svojem Bernabeuu ugnal Athletic Bilbao z golom Karima Benzemaja iz prvega polčasa (1:0).
Karim Benzema proslavlja po golu v mreži Athletica. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP
Karim Benzema proslavlja po golu v mreži Athletica. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP
1. 12. 2021 | 23:09
2. 12. 2021 | 00:10
1:29

Karim Benzema je po podaji (šlo je sicer za ponesrečen strel) Luke Modrića zmagoviti zadetek dosegel v 40. minuti, s tekmo več od mestnega tekmeca Atletica zdaj Real na vrhu lestvice La Lige po petih zaporednih zmagah vodi že s sedmimi točkami naskoka. Do treh točk se varovanci italijanskega trenerja Carla Ancelottija vendarle niso sprehodili, saj so v drugem polčasu že precej krčevito branili minimalno prednost.

Oier Zarraga je za las zgrešil z zavitim strelom, povratnik v prvo postavo Lucas Vazquez pa je Raula Garcio v zadnjem hipu ustavil s požrtvovalnim posredovanjem pred vrati. Real, ki je na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah vedno prejel vsaj en gol, je tokrat z vratarjem Thibautom Courtoisom proslavljal pomembno »ničlo«, ki jo je do konca tekme ogrozil tudi rezervist Oihan Sancet. Slednjega je Courtois pravočasno zaprl, medtem ko je Mikel Vesga z glavo zgrešil z nekaj metrov. Toliko točk je Real na začetku decembra imel v sezoni 2016/17, ko je beli balet pod taktirko Zinedina Zidana osvojil prvega od dveh državnih naslovov.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine