Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Srečko Katanec: Ivica Osim je bil pred časom, v katerem je živel

Konec tedna so v Sarajevu pokopali legendarnega nogometnega trenerja Ivico Osima, zadnjega selektorja nekdanje Jugoslavije.
Od Ivice Osima se je takole poslovil njegov sin Amar. FOTO: Elvis Barukčić/AFP
Od Ivice Osima se je takole poslovil njegov sin Amar. FOTO: Elvis Barukčić/AFP
16. 5. 2022 | 14:00
0:27

Konec tedna so v Sarajevu pokopali legendarnega nogometnega trenerja Ivico Osima, zadnjega selektorja nekdanje Jugoslavije in enega največjih nogometnih strokovnjakov v zgodovini nekdanje skupne države. »Švabo« oziroma »Strauss« z Grbavice je umrl 1. maja, pet dni pred 81. rojstnim dnem v Gradcu, kjer je pustil neizbrisen pečat na klopi Sturma.

Srečko Katanec FOTO: Jože Suhadolnik
Srečko Katanec FOTO: Jože Suhadolnik
Spominske slovesnosti in pogreba Osima v Sarajevu so se udeležili številni znani obrazi. Srbski selektor Dragan Stojković Piksi je denimo prenesel sporočilo beograjskega župana, da bo Ivica Osim tri leta po smrti dobil svojo ulico v Beogradu. Spregovoril je tudi nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec, ki ga je Osim vzel na treninge sarajevskega Željezničarja v času, ko je Katanec služil vojaški rok v BiH.

»Lahko govorim le s presežniki. Ivica Osim je bil matematik in pred časom, v katerem je živel. Vprašanje, če bi bil zadovoljen z nogomet, ki ga igrajo danes. Pod njegovim vodstvom nismo smeli igrati 'okolo i naokolo', kot danes, prepovedano je bilo igrati nazaj in v širino. Ko smo poskušali igrati vertikalno, nas je vselej vprašal, 'zakaj',« je med drugim povedal o nekdanjem šefu Srečko Katanec.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine