Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Srbi merijo na dva kluba v Uefini ligi prvakov

Srbi si lahko zagotovijo dodaten klub v kvalifikacijah za ligo prvakov, skupno pa pet klubov pod dežnikom Uefe.
Beograjska kluba Crvena zvezda (na fotografiji) in Partizan uspešno nastopata v evropskih pokalih. FOTO: Paul Childs/Reuters
Beograjska kluba Crvena zvezda (na fotografiji) in Partizan uspešno nastopata v evropskih pokalih. FOTO: Paul Childs/Reuters
F. T.
4. 10. 2021 | 12:00
4. 10. 2021 | 12:02
1:41
Beograjska kluba Partizan in Crvena zvezda že več let uspešno nastopata v nogometnih pokalih pod dežnikom Uefe. Tudi v tej sezoni sta krenila uspešno – Zvezda po dveh zmagah kotira na vrhu skupine F evropske lige (Braga, Ludogorec, Midtjylland), Partizan pa po dveh zmagah na vrhu skupine B konferenčne lige (Gent, Flora, Anorthosis).

To je povzročilo dodaten skok Srbije na Uefini jakostni lestvici klubov. Na vrhu z največjim koeficientom pričakovano kotirajo Anglija, Španija in Italija, 11. je Ukrajina, 12. Srbija, 13. Belgija, 14. Švica, 15. Hrvaška, Slovenija leži na 30. mestu. Srbi se odkrito spogledujejo z 11. mestom, ki prinaša zelo veliko. Med drugim skoraj zanesljivo neposredno uvrstitev v ligo prvakov; če si bo evropski prvak zagotovil ligo prvakov 2022/23 v domačem prvenstvu, kar je zelo verjetno.


Pet klubov bi igralo pod dežnikom Uefe


Ob tem bi si zagotovili dodaten klub v kvalifikacijah za ligo prvakov, skupno pa pet klubov pod dežnikom Uefe. En klub – najbrž pokalni prvak – bi začel boj za evropsko ligo šele v zadnjem situ kvalifikacij, kar bi pomenilo, da bi si Srbija zagotovila enega predstavnika tudi najmanj v Uefini konferenčni ligi, kamor se uvrstijo poraženci dvobojev zadnjega kola kvalifikacij za evropsko ligo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine