Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
SP v nogometu 2022

Song nagnal svojeglavega vratarja

Kamerunsko reprezentanco je moral zapustiti Andre Onana, ki se ni želel prilagoditi selektorju Rigobertu Songu. Proti Srbiji branil neizkušeni Devis Epassy.
Rigobert Song je imel dovolj muhastega Andreja Onanaja in mu je pokazal pot domov. FOTO: Issouf Sanogo/AFP
Rigobert Song je imel dovolj muhastega Andreja Onanaja in mu je pokazal pot domov. FOTO: Issouf Sanogo/AFP
P. Z.
28. 11. 2022 | 11:39
28. 11. 2022 | 11:56
1:43

Kamerun je tekmo proti Srbiji odigral brez glavnega zvezdnika, Interjevega vratarja Andreja Onanaja, ki je zaradi spora s trenerjem Rigobertom Songom že moral zapustiti SP v Katarju.

Onana je sicer branil na prvi tekmi proti Švici in pokazal dobro formo. Samosvoji vratar naj ne bi bil pripravljen spremeniti sloga igranja. Song si je namreč želel imeti bolj tradicionalnega moža med vratnicama, medtem ko je Onana znan po tem, da rad zapušča vrata in se vključuje v igro, s čimer se tudi povečuje tveganje napake.

Tekmo proti Srbiji je tako začel Devis Epassy, ki je pred tem zbral zgolj pet nastopov za reprezentanco. Onana (26) je bil lani suspendiran za devet mesecev zaradi dopinga, vendar je ves čas trdil, da je nedolžen. Pomotoma naj bi vzel ženino tableto, ker se je slabo počutil. Bivši član Ajaxa je bil marca letos med reprezentančno akcijo udeležen v hudi prometni nesreči, vendar jo je srečno odnesel.

Odločitev Songa se ni izkazala za koristno. Epassy, ki si kruh služi v Savdski Arabiji, je v sodnikovem podaljšku prvega polčasa prejel dva gola, pri obeh bi lahko bolje posredoval.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine