Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
SP v nogometu 2022

Mitrović: Glave gor, vse je v naših rokah

Napadalec Srbije je bil razočaran, ker orli proti Braziliji niso imeli agresivnosti in predrznosti. Sledi Kamerun, čez teden s Švico, krvnico iz Rusije 2018.
Aleksandar Mitrović (desno) je začel tekmo, čeprav še ni povsem nared. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Aleksandar Mitrović (desno) je začel tekmo, čeprav še ni povsem nared. FOTO: Adrian Dennis/AFP
P. Z.
25. 11. 2022 | 10:15
25. 11. 2022 | 10:43
2:47

Srbski orli so visoko leteli, Brazilci so jih strmoglavili na trdna tla. Selektor Dragan Stojković ni skrival razočaranja po porazu z 0:2, njegova reprezentanca ni sprožila niti enega strela v okvir vrat.

Standings provided by SofaScore LiveScore

»V drugem polčasu so nas razbili, bili smo katastrofalni. To me preseneča. Zatajili smo tam, kjer smo najboljši. Prvi polčas je bil še v redu, ampak bilo je preveč slabih okoliščin. Imamo tri rekonvalescente, Kostića, Mitrovića in Vlahovića, ki še niso stoodstotno pripravljeni,« je olajševalno okoliščino našel nekdanji jugoslovanski virtuoz Piksi in izpostavil ključno težavo: »Ni bil problem v taktiki, žal mi je, ker smo zatajili v fizičnem smislu. Zdaj moramo izkoristiti proste dni, potem pa na dveh tekmah odločiti o svoji usodi.«

Srbija, ki je veljala za tihega favorita SP, saj je v kvalifikacijah zasedla prvo mesto pred Portugalsko, si bo kožo reševala v ponedeljek s Kamerunom in v petek s Švico, s katero ima neporavnane račune s prejšnjega SP v Rusiji. Tam je Švica v odločilni tekmi zmagala z 2:1, tekma je bila polna incidentov, strelca Granit Xhaka in Xherdan Shaqiri sta prejela kazen Fife zaradi nešportnega obnašanja.

Dragan Stojković si je obetal več od prve tekme. FOTO: Andrej Isaković/Afp
Dragan Stojković si je obetal več od prve tekme. FOTO: Andrej Isaković/Afp

Bolje zdaj kot na drugih dveh tekmah

Aleksandar Mitrović, strelec gola v Lizboni, s katerim si je Srbija priigrala SP, bodri soigralce: »Še vedno je vse odvisno od nas. Prezgodaj je za analize, ampak mislim, da smo telesno padli. Manjkalo nam je agresivnosti. Igrali smo proti eni najboljših reprezentanc na svetu, bolje da smo izgubili zdaj kot na naslednji dveh tekmah,« je dejal napadalec Fulhama.

»Nismo delali pritiska na žogo. Nasploh nismo bili nevarni, kot smo ponavadi. Manjkala je zaključna podaja, tudi ni bilo te predrznosti, ki jo sicer imamo. Morda je razlog v tem, ker že nekaj časa nismo igrali tekme. Proti Kamerunu bo bolje, samo zmaga pride v poštev,« je dodal Mitrović.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine