Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
SP v nogometu 2022

Poraz Argentine drugi na črni lestvici

SP v Katarju je včeraj postregel z veliko senzacijo, ki pa ni prekosila poraza Anglije na SP 1950 v Braziliji proti ZDA. Tudi Italija in Nemčija na seznamu.
Lionel Messi ni mogel verjeti, da je izgubil proti Savdski Arabiji. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Lionel Messi ni mogel verjeti, da je izgubil proti Savdski Arabiji. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
P. Z.
23. 11. 2022 | 13:00
23. 11. 2022 | 13:04
1:58

Včerajšnji šokantni poraz Lionela Messija in njegove Argentine proti Savdski Arabiji na SP v Katarju (1:2) še vedno odmeva, britanski časnik The Sun je tekmo v Lusailu celo uvrstil na drugo mesto med petimi največjimi presenečenji v zgodovini mundialov.

Tudi na petem mestu je Argentina, ki je kot branilka naslova na prvi tekmi SP 1990 v Italiji izgubila proti Kamerunu z 0:1, nato pa prišla do finala. V finalu je bila leta 1982 v Španiji tudi Nemčija, ki pa je pred tem doživela hladno prho proti Alžiriji z 1:2.

Bronasto kolajno med debakli nosi Italija, ki je na SP 1966 v Angliji za napredovanje potrebovala zgolj točko proti Severni Koreji, toda v Middlesbroughu ni imela odgovora na zadetek Pak Doo-Ika in je izpadla.

Angleži so doživeli polom na SP 1950. FOTO: Fifa
Angleži so doživeli polom na SP 1950. FOTO: Fifa

Zlato odličje pa bo težko kdo vzel domovini nogometa Angliji, ki je sprva zavračala igranje proti »amaterjem«, a je leta 1950 pripotovala v Brazilijo pokazat svetu, da ni pravega prvenstva brez nje. Zapustila ga je z repom med nogami, potem ko je izgubila z 0:1 proti ZDA. Na Otoku niso verjeli telegramu iz Belo Horizonteja in objavili, da je bilo 10:0 za Anglijo. Edini strelec je bil na Haitiju rojeni Joe Gaetjens, ki so ga kasneje ubili vojaki diktatorja Duvalierja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine