Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   SP v nogometu 2022

Gabriel Batistuta je bil premočan teniški tekmec

Nekdanji reprezentant Fabijan Cipot je bil prvi Slovenec, ki je igral v Katarju, kjer je bilo še mnogo drugih svetovnih zvezdnikov.
Fabijan Cipot je bil v Prekmurju eden od najbolj priljubljenih nogometašev, zdaj po njegovi poti hodita sinova Kai in Tio. FOTO: Oste Bakal
Fabijan Cipot je bil v Prekmurju eden od najbolj priljubljenih nogometašev, zdaj po njegovi poti hodita sinova Kai in Tio. FOTO: Oste Bakal
22. 11. 2022 | 19:00
22. 11. 2022 | 19:57
6:03

V nadaljevanju preberite:

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Fabijan Cipot je bil eden od pionirjev širjenja nogometnega znanja na Arabski polotok. Pred 19 leti je Prekmurec in otrok Mure iz Maribora prestopil v Katar, kjer je ostal poltretje leto in dodobra spoznal državo, kulturne navade in tudi športne ambicije majhne, a vplivne arabske države, ki se prav z nogometom in z debelimi črkami zapisuje na svetovni zemljevid.

Prekmurec ne bo le »na pol« spremljal največjega športnega spektakla, za katerega je prepričan, da tudi ne bo »tam neki dogodek«. V Katarju je igral za dva največja kluba, pol leta za Al-Sadd, kjer je trenerske izkušnje pred vrnitvijo v Barcelono nabiral Xavi Hernandez, in dve leti za Al-Arabi.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine