Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
SP v nogometu 2022

Fifa odprla prvi disciplinski postopek na SP

Mednarodna nogometna zveza je zaradi skandiranja navijačev na uvodni tekmi SP V Katarju odprla disciplinski postopek proti Ekvadorju.
Ekvadorski navijači so si na štadionu Al Bayt v Al Khorju privoščili domačine in tudi južnoameriške »kolege«. FOTO: Dylan Martinez/Reuters
Ekvadorski navijači so si na štadionu Al Bayt v Al Khorju privoščili domačine in tudi južnoameriške »kolege«. FOTO: Dylan Martinez/Reuters
Š. R., STA
23. 11. 2022 | 10:32
1:21

Ekvador je sicer na odprtju SP z 2:0 premagal prav domači Katar. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, na Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) sicer niso natančno opredelili, kaj so navijači Ekvadorja na nedeljski tekmi počeli narobe, a gre za postopek v skladu s 13. členom disciplinskega pravilnika, ki prepoveduje diskriminatorno in žaljivo navijanje.

Nekateri mediji namigujejo, da so navijači Ekvadorja bili žaljivi do Čila, kjer so zahtevali, da se Ekvador zaradi nepravilnosti izključi s SP. Navijači pa so si privoščili tudi organizatorje, saj so skandirali, da hočejo pivo. Prodajo piva okrog stadionov so v Katarju namreč tik pred odprtjem SP, kljub temu, da so bile obljube drugačne, prepovedali.

Gre za prvi disciplinski postopek na letošnjem SP.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine