Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   SP v nogometu 2022

Aleksander Čeferin: Moral bi v zapor, prejel pa je le rdeči karton

Pričakovanja pred turnirjem na Arabskem polotoku nam je zaupal predsednik Uefe Aleksander Čeferin, ki napoveduje nov uspešen šampionat za Evropejce.
Predsednik Uefe zaupa v moč evropskih reprezentanc. FOTO: Jože Suhadolnik
Predsednik Uefe zaupa v moč evropskih reprezentanc. FOTO: Jože Suhadolnik
18. 11. 2022 | 12:00
18. 11. 2022 | 16:48
13:57

V nadaljevanju preberite:

Svetovno prvenstvo v nogometu predstavlja športni vrhunec vsaka štiri leta vse od davne premiere v letu 1930. Mundial je ustavila le druga svetovna vojna, letošnji spektakel v Katarju bo razvnemal strasti nogometne družine med 20. novembrom in 18. decembrom. Na Bližnjem vzhodu kotira visoko tudi vseh trinajst evropskih reprezentanc. Svoja pričakovanja pred turnirjem na Arabskem polotoku nam je zaupal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin, ki napoveduje nov uspešen šampionat za Evropejce (prvi del intervjuja s predsednikom Uefe na voljo tukaj).

»Danes spremljamo telesno še zahtevnejši nogomet kot v letih 1978 in 1982, večina nogometašev je vrhunsko atletsko pripravljenih. Najboljši igralci so bolje zaščiteni, kar je tudi prav. Tedaj so dobrim »lomili noge«. Le primerjajte današnjo obravnavo Messija, Mbappéja in De Bruyneja ali pa tedanjo obravnavo Maradone. Ko mu je Goikoetxea (branilec Bilbaa, op. p.) zlomil nogo, bi moral iti »za nekaj let v zapor«, toda prejel je le rdeči karton. Prav je, da so največji nogometni mojstri danes bolje zaščiteni,« je zatrdil Čeferin.

Koga vidi v finalu letošnjega mundiala predsednik Uefe? Kakšen je njegov odnos s predsednikom Fife Giannijem Infantinom in katere tekme si bo v živo ogledal v Katarju? kako gleda na nogomet danes in kako je gledal v letih 1978 in 1982, ko je spremljal mundial skozi drugačne oči?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine