Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Solskjær: Bilić bo kmalu dobil novo službo

Strateg Manchester Uniteda je prepričan, da odpuščeni hrvaški trener Slaven Bilić ne bo dolgo brez dela.
Slaven Bilič je bil pri West Bromwichu odpuščen po 18 mesecih. FOTO: Carl Recine/Reuters 
Slaven Bilič je bil pri West Bromwichu odpuščen po 18 mesecih. FOTO: Carl Recine/Reuters 
17. 12. 2020 | 09:38
1:48
Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjær je izrazil optimizem, da bo hrvaški nogometni strokovnjak Slaven Bilić po razhodu z West Bromwichem kmalu dobil novo službo.

52-letni Bilić je lanskega junija prevzel West Bromwich Albion in mu pomagal do napredovanja, klub pa je na prvih 13 tekmah elitnega angleškega prvenstva osvojil 7 točk in je na 19. mestu, zato se je vodstvo odločilo za prekinitev pogodbe in ga zamenjalo s Samom Allardyceom.

Norvežan Solskjær je javno podprl svojega hrvaškega kolega in dejal, da se bo zanj kmalu našel nov izziv: »Zelo sem bil žalosten, ko sem slišal, da je Slaven izgubil svojo službo. Odlično je opravil svoje delo in jim pomagal napredovati. Poznam ga že več let in verjamem, da bo kmalu dobil novo službo,« je razmišljal Solskjær in dodal, da bi klubi morali delati na dolgi rok: »Upam, da bo več moštev razmišljalo dolgoročno. V tem poslu potrebuješ kratkoročne rezultate, vendar vsi vedo, da je za uspeh ključna kontinuiteta, a včasih zanjo nimajo potrpljenja.«

Slaven Bilić je v svoji 19-letni trenerski karieri poleg West Bromwicha vodil še West Ham United, Al-Ittihad, Bešiktaš, Lokomotivo iz Moskve in Hajduk, šest let je bil selektor hrvaške članske reprezentance in jo med drugim popeljal do četrtfinala evropskega prvenstva 2008, dve leti pa je bil selektor hrvaške selekcije do 21 let.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine