Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenski superpokal je še devetič osvojila Cedevita Olimpija

Ljubljanski košarkarji so v Kranju ugnali Krko z 78:67.
Kendrick Perry (z žogo) je bil izbran za najboljšega košarkarja dvoboja v Kranju. FOTO: Blaž Samec
Kendrick Perry (z žogo) je bil izbran za najboljšega košarkarja dvoboja v Kranju. FOTO: Blaž Samec
17. 9. 2020 | 22:42
17. 9. 2020 | 22:43
5:21
Kranj – Devetič v zgodovini tekmovanja in prvič po letu 2017 so košarkarji Cedevite Olimpije osvojili slovenski superpokal ter si posladkali občutke pred začetkom ligaške sezone, še posebej po sredini izgubi centra Mangoka Mathianga, ki si je na treningu zlomil nogo. Ob porazu s 67:78 je bila vidno oslabljena tudi Krka, saj je zaradi lažjih poškodb pogrešala krilna centra Milana Milanovića in Jureta Škifića, branilec Roderick Camphor pa je igral manj kot tri minute. Za najboljšega igralca večera je bil izbran dirigent stožiške zasedbe Kendrick Perry, ki je zbral 20 točk, 7 skokov in 5 asistenc.



Prva uradna tekma po šestih mesecih prisilnega premora razumljivo ni mogla navdušiti gledalcev pred televizijskimi zasloni, v dvorani Planina jih je bilo zaradi varnostnih omejitev le peščica. Več je bilo namreč napak zgrešenih ugodnih metov in sodniških posegov v igro kot domiselnih potez. Krka je vodila le s 3:2, nato pa je pobudo prevzela Cedevita Olimpija ter si s koši Jake Blažiča in Perryja v 17. minuti priigrala že 16 točk naskoka (37:21).

Izkušeni Rok Stipčević je bil najučinkovitejši pri Krki. FOTO: Blaž Samec
Izkušeni Rok Stipčević je bil najučinkovitejši pri Krki. FOTO: Blaž Samec

 

Golemac: Naslov je naslov


Toda Novomeščani niso izobesili bele zastave kljub pomanjkanju visokih adutov, zaradi katerega so pogosteje metali za tri točke kot za dve. Do sredine tretje četrtine so se približali na dve točki (47:45) in se oklepali tekmeca še ob vstopu v zadnji dve minuti tekme (72:67). Pri 67 točkah so tudi ostali, Rion Brown in Blažič pa sta z dvema trojkama potrdila zmago Cedevite Olimpije. Za Ljubljančane je to prva lovorika po več kot dveh letih. Zadnji naslov prvaka so osvojili v državnem prvenstvu 2017/18, ko so s 3:2 dobili finalno serijo s Krko.

»Čestitke fantom za zasluženo zmago. Naslov je naslov. Naša igra ni bila nič posebnega, ampak to smo lahko pričakovali po tem, kar se je zgodilo v sredo. Fantje so vendarle našli način, da so prišli do zmage. Krka ni imela česa izgubiti, igrala je specifično košarko, z nizko postavo, na kakršno se nismo pripravljali. Vrnili smo superpokal v Stožice, zdaj pa gremo novim izzivom naproti,« je po zmagi poudaril Olimpijin trener Jurica Golemac.

»Naši košarkarji si zaslužijo pohvale za izjemno borbenost. Preveč smo bili pod Olimpijinim vtisom v prvem polčasu, saj so nam manjkali trije člani prve peterke. Upam, da bomo, ko bodo zdravi, prikazali še boljše predstave,« je dodal Krkin strateg Vladimir Anzulović.


Priznanja KZS zaslužnim


Na praznik slovenske košarke 17. septembra, dan zmagoslavja v finalu EP 2017, in ob svoji 70-letnici je Košarkarska zveza Slovenije izročila priznanja in nagrade zaslužnim košarkarskim delavcem in podelila naziv častnega člana. To je posmrtno postal Aleš Antauer. Nagrade KZS so prejeli Boris Fabjan, Ladivoj Gorjan, Danica Guberinič, Mirko Kaplja in Jože Palčnik, priznanja pa Miran Jerič, Milan Kordič in Peter Juteršnik.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine