Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenski nogometaši v evropski ligi dobili tekmece za glavni del

Izžrebali nasprotnike v drugem najmočnejšem evropskem nogometnem tekmovanju.
Miha Zajc se bo s Fenerbahčejem v evropski ligi meril tudi z Manchester Unitedom. FOTO: Semih Bahadir/Fenerbahče S. K.
Miha Zajc se bo s Fenerbahčejem v evropski ligi meril tudi z Manchester Unitedom. FOTO: Semih Bahadir/Fenerbahče S. K.
Š. R., STA
30. 8. 2024 | 15:11
30. 8. 2024 | 15:12
2:28

Slovenski nogometaši v evropski ligi so dobili tekmece za glavni del tekmovanja, ki bo tako kot v preostalih evropskih tekmovanjih pod okriljem Evropske nogometne zveze (Uefa) od letos prenovljen.

Miha Zajc se bo s Fenerbahčejem pomeril proti Manchester Unitedu, Slavii iz Prage, Lyonu, AZ Alkmaarju, Union Saint-Gilloisu, Midtjyllandu, Athleticu Bilbau in Twenteju. Žiga Lipušček, ki si je glavni del tekmovanja zagotovil z Rigo FS, se bo pomeril proti Ajaxu, Frankfurtu, Paoku, Maccabiju iz Tel Aviva, Galatasarayu, Dinamo iz Kijeva, Anderlechtu in romunskemu FCSB.

Nino Žugelj bo z norveškim Bodø/Glimtom igral proti Portu, Manchester Unitedu, Maccabiju iz Tel Aviva, Bragi, Qarabagu, Unionu Saint-Gilloisu, Bešiktašu in Nici. Manchester United, ki bo eden glavnih favoritov za naslov v evropski ligi, bo igral proti ekipam Rangers, Porto, Paok, Fenerbahče, Bodø/Glimt, Viktoria Plzen, Twente in FCSB.

Uefa je za sezono 2024/25 povsem prenovila prvi del tekmovanja. V evropski ligi so klube glede na koeficiente razporedili v štiri bobne po devet ekip in vsakemu posebej po avtomatskem žrebu namenili po dva tekmeca iz vsakega bobna.

Do konca ligaškega dela tako vseh 36 ekip čaka po osem tekem, potem pa bo znano, kdo se bo uvrstil neposredno v osmino finala, še 16 klubov pa se bo nato merilo za dodatnih osem mest v osmini finala.

Prvi ligaški del tekmovanja bo v osmih krogih trajal nekoliko dlje, kot je bilo doslej običajno, in sicer od 25. septembra do 30. januarja.

Izločilni boji se bodo začeli 13. februarja, finale evropske lige pa bo 21. maja prihodnje leto v Bilbau na stadionu San Mames. Od te sezone prehajanja klubov iz višjega ranga tekmovanj ne bo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine