Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenski komentator: Dejstvo je, da je vodja ekipe odgovoren

Hrvaški športni komentator Drago Ćošić je zaradi preprodaje vstopnic dobil odpoved, njegov odvetnik pa je že napovedal, da bodo pravico poiskali na sodišču.
Športni komentator Drago Čošić je zaradi preprodaje vstopnic dobil redno odpoved iz službe brez pravice do odpravnine. FOTO: Biljana Gaurina/Cropix
Športni komentator Drago Čošić je zaradi preprodaje vstopnic dobil redno odpoved iz službe brez pravice do odpravnine. FOTO: Biljana Gaurina/Cropix
14. 9. 2018 | 12:55
14. 9. 2018 | 15:17
2:46
Kdor je tekme na letošnjem svetovnem prvenstvu v nogometu, pa tudi na številnih velikih športnih tekmovanjih pred tem spremljal s prenosov na hrvaški nacionalni televiziji, se verjetno spomni evforičnega in jokajočega glasu ob uspehih hrvaških športnikov.

Odslej tega glasu ne bo več, ker je njegov lastnik – kot vse kaže – goljufal. Spletni portal index.hr je včeraj poročal, da je športni komentator Drago Ćošić zaradi preprodaje vstopnic dobil redno odpoved iz službe brez pravice do odpravnine. Njegov odvetnik Mate Matić je že napovedal, da bodo pravico poiskali na sodišču, ker meni, da Ćosić ni storil nobenega kaznivega dejanja.

Odpoved je sledila po tem, ko se je Ćosić znašel v preiskavi Mednarodne nogometne zveze (Fifa) zaradi preprodaje vstopnic za finale svetovnega prvenstva v Rusiji med Hrvaško in Francijo. Preiskava je za zdaj pokazala, da sta Ćošić in mednarodni koordinator Saša Dedić zaprosila za štirideset vstopnic, ki jih je HRT dobila od Evropske radiodifuzne zveze (EBU), in jih nato tudi prejela. Vrednost posamezne VIP-vstopnice je na črnem trgu dosegla vrednost skoraj 20.000 evrov.

Preiskavo proti dvojici je v začetku tedna sprožilo tudi hrvaško tožilstvo.

Ali je Ćošić vstopnice na črnem trgu preprodajal sam ali so se tam znašle, potem ko jih je, kot sam trdi, podaril tretjim osebam, še ni znano.



O zapletu smo povprašali dolgoletnega komentatorja slovenske nacionalne televizije Iva Milovanoviča. Poudaril je, da vsako komentatorsko mesto, ki ga televizijska hiša kupi, tej hiši prinese tri vstopnice, vezane na akreditacijo. Te običajno podelijo tehničnemu osebju, radijskim poročevalcem …

Ko je država udeleženka prvenstva – kot je v Rusiji bila Hrvaška –, pa lahko pri Mednarodni ali Evropski nogometni zvezi (Fifi ali Uefi) zaprosi za večje število vstopnic, ki jih prejme prek EBU. »Ćošić je bil vodja ekipe, zato je prejel vse vstopnice in je zanje tudi odgovoren. Možno je, da jih je podelil komu drugemu, ki jih je nato preprodal naprej, a dejstvo je, da je zanje odgovoren,« je pojasnil slovenski komentator, ki je pred slabim mesecem dni po 46 letih in 2286 prenosih sklenil svojo poklicno pot.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine