Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenci na pragu velike zmage nad Kazahstanom

Slovenska reprezentanca je na svoji prvi tekmi eura 2022 v futsalu na Nizozemskem igrala neodločeno proti Kazahstanu.
Denis Totošković je z golom za vodstvo z 1:0 takole spravil v veselje soigralce. FOTO: Uefa
Denis Totošković je z golom za vodstvo z 1:0 takole spravil v veselje soigralce. FOTO: Uefa
F. T., STA
20. 1. 2022 | 19:20
20. 1. 2022 | 22:33
3:48

Slovenska reprezentanca je na svoji uvodni tekmi evropskega prvenstva v futsalu na Nizozemskem igrala neodločeno 4:4 (1:1) proti Kazahstanu. Izbranci selektorja Tomija Horvata bodo v 2. kolu skupine B v ponedeljek igrali proti Italiji. Slovenija je dobro odprla svoje sedmo EP. Čeprav je uvodoma igrala proti favoritu skupine, ki je tako zadnje EP kot SP končal v polfinalu, je prišla do točke s predstavo, ki vzbuja upanje na preboj v izločilne boje, kar je glavni cilj slovenske vrste. Za to mora Slovenija v skupini osvojiti eno od prvih dveh mest. Danes pa je bila blizu celo trem točkam, saj je vodila že z dvema goloma razlike.

Uvod tekme je pričakovano minil v terenski pobudi favoriziranih Kazahstancev, ki pa pri strelih niso bili dovolj natančni. Vse bolj pa je nase začela opozarjati tudi slovenska vrsta, v osmi minuti je bila blizu zadetku, ko je Alen Fetić izvedel kot z desne strani, na drugi vratnici pa se je žoga od trebuha Mateja Fiderška odbila v okvir vrat, ki so ga Slovenci v prvem polčasu zadeli dvakrat.

Kazahstanci na koncu do točke

Tri minute pozneje pa so Slovenci tudi povedli, vratar gostov Leo Higuita, ki često sodeluje v samih napadih, je na sredini igrišča izgubil žogo, to pa je Denis Totošković nato poslal v prazno mrežo. Minuto zatem so Kazahstanci ostali brez Alberta Akbalikova, saj je ta dobil rdeči karton po trku z vratarjem Slovenije Nejcem Brzelakom.

Slovenci so uspešno odprli evropsko prvenstvo v futsalu na Nizozemskem. FOTO: Uefa
Slovenci so uspešno odprli evropsko prvenstvo v futsalu na Nizozemskem. FOTO: Uefa

Številčne prednosti nato Sloveniji ni uspelo unovčiti, čeprav je imela še kar nekaj priložnosti, med drugim je Teo Turk zgrešil povsem iz bližine. So pa tekmeci izenačili v 16. minuti, ko je z volejem zadel Douglas Junior. Toda v 23. minuti je Fideršek poskrbel za novo vodstvo Slovenije s še lepšim golom, ko je po kotu z desne strani žogo z volejem poslal pod stičišče prečke in vratnice kazahstanskih vrat. Toda tudi tokrat so Kazahstanci hitro izenačili, ko je z roba kazenskega prostora po tleh zadel Biržan Orazov.

V 31. minuti pa so Slovenci še tretjič na tekmi povedli, takrat je v napad povlekel Žiga Čeh, ki se je otresel Douglasa Juniorja in žogo mimo Higuite poslal v mrežo za 3:2. Še več, dve minuti pozneje je Turk po lepem preigravanju povišal na 4:2. Kazahstan se je v 36. minuti vrnil v igro, ko je zadel Žomart Tokajev, malce zatem so tekmeci zadeli še prečko, v 39. minuti pa so izenačili prek Douglasa Juniorja ter prišli do točke.

Zanimivo, tudi druga tekma v tej skupini se je razpletala podobno. Favorizirana Italija se je namreč šele ob koncu tekme rešila z golom in osvojila točko proti Finski (3:3).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine