Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

VAR odslej na vseh prvoligaških tekmah v Sloveniji

Uporabo tehnologije bodo razširili z dveh na vseh pet tekem kola 1. SNL, polfinale in finale pokala Pivovarna Union ter kvalifikacije za elitno ligo.
Takšni prizori bodo postali stalnica v slovenskem ligaškem nogometu. FOTO: Matthew Childs/Reuters
Takšni prizori bodo postali stalnica v slovenskem ligaškem nogometu. FOTO: Matthew Childs/Reuters
STA, B. E.
22. 12. 2021 | 19:31
22. 12. 2021 | 21:12
2:41

Člani izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) so se sestali na zadnji seji v letu 2021, na kateri so med drugim potrdili, da se bo začetkom prihodnjega leta uporaba tehnologije VAR razširila z dveh na vseh pet tekem kola Prve lige Telemach, kakor tudi na polfinale in finale pokala Pivovarna Union ter kvalifikacije za uvrstitev v elitno ligo.

»V okviru projekta VAR so v uvajalnem obdobju uspešno izpeljali certificiranje vseh prvoligaških stadionov za uporabo VAR tehnologije in usposabljanje zadostnega števila sodnikov za uporabo tehnologije, kar pomeni, da so izpolnjeni tudi zadnji pogoji za razširitev na celotno tekmovanje,« so potrdili pri NZS in dodali, da sprejeti ukrep prispeva k regularnosti in legitimnosti tekmovanj.

Evropska sredstva za mlade

Izvršni odbor je potrdil tudi način razdelitve finančnih sredstev iz naslova klubskih tekmovanj Evropske nogometne zveze za delo z mladimi za tekmovalno sezono 2020/21. Gre za skupno kar 613.705 evrov. NZS bo začela tudi črpati sredstva iz programa Forward 2.0 Mednarodne nogometne zveze za leto 2021 in 2022. Sredstva bodo namenjena za projekt sofinanciranja stroškov uradnih oseb za ženska in mladinska nogometna, ter mladinska tekmovanja v futsalu v sezoni 2021/22. Skupna višina je 261.617,59 evra.

Izvršni odbor je ob tem na mesto selektorja ženske reprezentance A v futsalu imenoval Draga Adamiča, ki bo slovensko izbrano vrsto vodil naslednji dve leti. Boštjan Cesar se ob začetku dela s člansko izbrano vrsto poslavlja od reprezentance do 19 let, krmilo slednje pa prevzema Anton Žlogar. Nekdanji slovenski reprezentant bo vodil tudi izbrano vrsto do 18 let. Reprezentanco do 17 let bo še naprej vodil Aleksander Radosavljević. Reprezentanco do 16 let v novem letu prevzema Mišo Brečko. Nekdanji reprezentant je nazadnje deloval kot trener v reprezentanci do 21 pod vodstvom Milenka Aćimovića.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine