Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Škofjot Domen Črnigoj v Benetkah v igro, ko je bilo že 0:3

V prvi današnji tekmi 21. kola italijanskega prvenstva je Milan s 3:0 premagal Venezio. Hud domači polom Empolija.
Francoski reprezentant pri Milanu Theo Fenrandez je v Benetkah z dvema goloma pripomogel k novi zmagi rdeče-črnih iz Lombardije. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Francoski reprezentant pri Milanu Theo Fenrandez je v Benetkah z dvema goloma pripomogel k novi zmagi rdeče-črnih iz Lombardije. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
G. N., STA
9. 1. 2022 | 14:48
9. 1. 2022 | 20:36
2:06

Nogometaši Milana so v 21. kolu v gosteh premagali Venezio s 3:0 in se vsaj do večera povzpeli na vrh lestvice elitne italijanske lige. V Benetkah je Milan povedel že v drugi minuti z golom Zlatana Ibrahimovića, Theo Hernandez pa je podvojil prednost v 48. minuti. Obakrat je podal Rafael Leao. Hernandez je v 60. minuti unovčil še najstrožjo kazen za 3:0, malce pred tem je zaradi igranja z roko rdeči karton pri domačih dobil Michael Svoboda. Slovenski reprezentant Domen Črnigoj je po zaostanku z 0:3 s klopi vstopil v beneško ekipo in kmalu zatem dvakrat neuspešno streljal proti vratom.

Polom Empolija na domačih tleh

Pravi polom na domačih tleh pa so si privoščili nogometaši Empolija. Kar s 5:1 je bil v gosteh boljši Sassuolo, ki je pri vodstvu z 2:1 izkoristil izključitev branilca Mattie Vitija v 60. minuti in nato zabil še tri gole. Slovenska reprezentanta Petar Stojanović in Leo Štulac sta bila v začetni enajsterici, a je tekmo končal le Stojanović. Štulac je igral prvi polčas.

Sicer pa je vodstvo lige zaradi pandemije novega koronavirusa sprejelo nekatere nove sklepe, kar zadeva igranje v elitni italijanski ligi. Obisk na štadionu so namreč omejili na 5000 ljudi, kar nekatere klube bolj prizadene kot druge.

Venezia, denimo, ima kapaciteto 9977 mest, torej bi 5000 obiskovalcev pomenilo celo več dovoljenih kot doslej, ko je lahko bil stadion 50-odstotno poln (4988 ljudi). To bo v veljavo stopilo 15. januarja in veljalo do 5. februarja.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine