Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Španci na zaključni turnir lige narodov s šestimi goli v nemški mreži

Nogometaši elfa so v Sevilli doživeli najhujši polom v zadnjih 89 letih.
Španski nogometaši so prešerno proslavili nenadejano visoko zmago nad Nemčijo. FOTO: Cristina Quicler/AFP
Španski nogometaši so prešerno proslavili nenadejano visoko zmago nad Nemčijo. FOTO: Cristina Quicler/AFP
STA, B. E.
17. 11. 2020 | 22:59
17. 11. 2020 | 23:13
3:19
Španska nogometna reprezentanca je po visoki zmagi nad Nemčijo s 6:0 (3:0) v zadnjem krogu elitne lige A lige narodov v Sevilli osvojila prvo mesto v skupini 4 in se prebila na zaključni turnir. Francija si je že pred današnjo tekmo s Švedsko, na kateri je v Saint-Denisu zmagala s 4:2 (2:1), zagotovila prvo mesto v skupini 3.

V skupini 4 je bila na sporedu le ena tekma, v andaluzijski prestolnici pa so se Španci dobesedno poigrali z Nemci. Izbranci selektorja Luisa Enriqueja so takoj zagospodarili na igrišču: v prvem polčasu so mrežo nemškega vratarja Manuela Neuerja zatresli Alvaro Morata (17.), Ferran Torres (33.) in Rodri (38.), v drugem polčasu je še dva gola dosegel Torres (55., 71.), enega pa Mikel Oyarzabal (89.). To je najvišji poraz Nemčije na dosedanjih medsebojnih tekmah s Španijo in najhujši v zadnjih 89 letih. Nazadnje je tako visok poraz doživela 24. maja 1931 proti Avstriji.

Druga tekma v tej skupini med Švico in Ukrajino v Luzernu je bila odpovedana zaradi številnih okužb z novim koronavirusom v taboru gostujoče zasedbe. Odločitev o reprezentanci, ki bo obstala v elitni ligi A oziroma nazadovala v ligo B, bo sprejela komisija za nadzor, etiko in disciplino pri Evropski nogometni zvezi.

Ruben Dias (v belem) pri tretjem golu v hrvaški mreži. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
Ruben Dias (v belem) pri tretjem golu v hrvaški mreži. FOTO: Antonio Bronić/Reuters

 

Smetana Portugalcem


Francija je na svojem reprezentančnem štadionu v predmestju Pariza ugnala Švedsko. Švedi so prešli v vodstvo v četrti minuti z golom Viktorja Claessona, nato pa so za galske peteline zadeli Olivier Giroud (16., 59.), Benjamin Pavard (36.) in Kingsley Coman (90.). Za severnjake je en gol prispeval tudi Robin Quaison (88.).

Na tekmi med Hrvati in Portugalci na splitskem Poljudu so smetano pobrali gosti, ki so slavili zmago s 3:2. Za Hrvate je oba gola dosegel Mateo Kovačić (29., 65.), tako kot pri Portugalcih Ruben Dias (53., 90.), tretji zadetek pa je prispeval Joao Felix (61.). Hrvati so se kljub porazu izognili nazadovanju v ligo B zaradi boljše razlike v golih, obe medsebojni tekmi s Švedi sta se končali z izidoma 2:1 v korist gostiteljev.

Liga A, skupina 3:
Francija : Švedska 4:2 (2:1)
Hrvaška : Portugalska 2:3 (1:0)

Standings provided by SofaScore LiveScore


Skupina 4:
Španija : Nemčija 6:0 (3:0)
Švica : Ukrajina preloženo

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine