Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Šestkratni angleški prvak v roke mladca

Sunderland je uradno dobil novega predsednika in večinskega lastnika, to je postal 23-letni Kyril Louis-Dreyfus.
Kyril Louis-Dreyfus je pri 23 letih postal predsednik Sunderlanda. FOTO: Lee Smith/Reuters
Kyril Louis-Dreyfus je pri 23 letih postal predsednik Sunderlanda. FOTO: Lee Smith/Reuters
19. 2. 2021 | 17:00
1:36
Komaj 23-letni milijarder Kyril Louis-Dreyfus je uradno postal predsednik in večinski lastnik nekdanjega angleškega prvoligaša Sunderlanda, potem ko je prevzem uradno odobrilo Združenje angleških nogometnih klubov (EFL).

Mladi švicarsko-francoski poslovnež je s prevzemom stopil na poslovno pot svojega preminulega očeta Roberta Louis-Dreyfusa, nekdanjega večinskega lastnika Marseilla.

Mladi Kyril, ki je postal najmlajši lastnik v angleškem nogometu, razpolaga s premoženjem v vrednosti več kot dveh milijard evrov. Še več premoženja pa ima njegova mati Margarita Loei-Dreyfoes, ki velja za najbogatejšo Rusinjo na sveto, njeno premoženje pa je ocenjeno na več kot 5,6 milijard evrov.

Kyril Louis-Dreyfus se je ob prevzemu zavezal, da bo pomagal zgraditi dobre temelje in šestkratnega angleškega prvaka pomagal vrniti na pota stare slave. Sunderland je v prvoligaški konkurenci nazadnje nastopal v sezoni 2016/17, od takrat pa je sledil globok padec, tako da zadnje tri sezone igra v tretji ligi.

Klub zaseda sedmo mesto, pri čemer se v kvalifikacije za drugoligaško tekmovanje uvrstijo moštva med tretjim in šestim mestom, prvi dve pa avtomatično napredujeta v višji rang tekmovanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine