Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Šeško uradno ostaja v Leipzigu

Slovenski nogometni zvezdnik Benjamin Šeško ostaja v Leipzigu. Nemški klub je na spletni stani danes potrdil, da je Šeško podaljšal sodelovanje do leta 2029.
Benjamin Šeško bo po ugibanjih o njegovi prihodnosti ostal v Leipzigu. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Benjamin Šeško bo po ugibanjih o njegovi prihodnosti ostal v Leipzigu. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
STA, T. E.
12. 6. 2024 | 11:07
12. 6. 2024 | 12:29
3:48

Potem ko je že v torek nemški del medijske hiše Sky poročal, da se je Šeško odločil za podaljšanje sodelovanja, je zdaj novico potrdil tudi klub. Po novem bo Šeško ostal v saškem klubu še eno sezono dlje, do 2029.

"Imel sem odlično prvo leto v Leipzigu, zelo sem vesel, da sem tukaj. Moštvo, klub, mesto, navijači - celoten paket je preprosto odličen. Zgodnje podaljšanje sodelovanja je bilo zame logičen korak," je za spletno stran kluba dejal Šeško.

Mladi slovenski zvezdnik se je ozrl tudi na prihodnost: "Imamo ekipo z velikim potencialom, mešanico mladosti in izkušenj. Res se veselim naslednjih korakov, že zdaj smo dosegli veliko, pokazali smo zelo dober nogomet. A dosežemo lahko še veliko več in to bo naš cilj."

"Benjamin Šeško je prišel v Leipzig pred enim letom kot velik talent in se je pri nas razvil. Še posebej v drugi polovici sezone je pokazal, kako pomemben del moštva je. Enajst golov v tem delu, sedem na zaporednih tekmah. To je izjemno, je eden najboljših napadalcev v bundesligi, pa je star komaj 21 let," pa je dejal športni direktor Rouven Schröder.

Enaindvajsetletnik iz Radeč je v minuli sezoni na 31 ligaških tekmah dosegel 14 golov, skupaj pa na 42 tekmah 18 v vsega 2057 minutah na igrišču. V bundesligi je trenutno v nizu sedmih zaporednih tekem z doseženim zadetkom, ob koncu sezone pa je blestel z 11 goli in dvema podajama na zadnjih 16 tekmah.

Okoli Šeška že nekaj časa krožijo govorice o morebitnem prestopu bodisi na Otok bodisi v prestolnico mode k Milanu. Najbolj vztrajen je bil po pisanju angleških medijev v zadnjih tednih predvsem Arsenal. Tudi številni drugi klubi so bili pred koncem junija pripravljeni plačati odkupno klavzulo v višini 65 milijonov evrov.

Po informacijah Skya bo Leipzig z novo pogodbo to klavzulo črtal, se dogovoril o novi, tako da obstaja dogovor, da klub Šeška ob morebitnih ponudbah iz tujine ne bo oviral.

Benjamin Šeško je na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo blestel v slovenskem dresu. FOTO: Borut Zivulovic/Reuters
Benjamin Šeško je na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo blestel v slovenskem dresu. FOTO: Borut Zivulovic/Reuters

Mladi slovenski as je kariero sicer začel v mladinskih vrstah Domžal, od koder se je preselil k Salzburgu za približno 2,5 milijona evrov. Kot posojen nogometaš Salzburga je igral še za Liefering v drugi ligi in nato nadaljeval razvoj pri klubu s Solnograškega. K Leipzigu je prestopil pred minulo sezono za 24 milijonov evrov. V članski karieri je doslej na 185 tekmah dosegel 69 golov in prispeval še 19 asistenc.

Visokorasli in hitri napadalec je doslej dres s slovenskim grbom oblekel 29-krat in dosegel 11 golov. Selektor Matjaž Kek ga je pričakovano uvrstil na seznam 26 igralcev, ki bodo Slovenijo zastopali na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji. Tam bo Šeško eden ključnih igralcev reprezentance ob njenem drugem nastopu na EP (2000).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine