Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Senzacija iz Sežane: na trenerski stolček sedel svetovni prvak

Mauro Camoranesi, reprezentant Italije na nogometnem SP v Nemčiji leta 2006, s Taborom sklenil pogodbo do junija leta 2021.
Mauro Camoranesi je sprejel zanj sila nenavaden izziv v slovenski ligi. FOTO: Reuters
Mauro Camoranesi je sprejel zanj sila nenavaden izziv v slovenski ligi. FOTO: Reuters
3. 1. 2020 | 22:10
3. 1. 2020 | 22:42
2:11
Saj ni res pa je, sežanski nogometni prvoligaš CB24 Tabor je vendarle ujel velikega kapitalca. Novi trener osmouvrščenega kluba v 1. SNL bo bivši italijanski nogometni reprezentant in svetovni prvak iz leta 2006 Mauro Camoranesi.

O prihodu v Slovenijo so se že pred novim letom razpisali v Italiji, v klubu pa so do danes govorili le o tem, da so se z njim le pogovorjali o možnosti njegovega prihoda. Triinštiridesetletni strokovnjak in Tabor sta se dogovorila za sodelovanje do junija prihodnje leto. Dosedanji trener Almir Sulejmanović, ki je poleti nasledil Andreja Razdrha, bo Camoranesijev pomočnik.

V Tandilu, 4. oktobra, leta 1976 rojeni Camoranesi nima prav veliko trenerskih izkušenj. Trenersko UEFA Pro licenco je pridobil novembra leta 2018 v Covercianu, pred tem pa je trenerske izkušnje pridobival v Mehiki. Kratek čas – le sedem tekem, na katerih je osvojil pet ročk – je vodil enega najboljših klubov Tigre, in nato še drugoligaša Cafetaleros.

Najboljše obdobje v igralski karieri je Camoranesi, sicer izvrstni in bojeviti zvezni igralec, imel od leta 2003 do 2010 v majici Juventusa.
 

Pet Italijanov


V 1. SNL so že delovali italijanski trenerji. Pri Gorici kar trije, Mario Lombardi, sloviti Luigi Apolloni, sicer leta 1994 svetovni prvak v ZDA, in Cesare Beggi, Alberto Bigon je bil le dobra dva tedna trener Interblocka, najuspešnejši pa je bil Rodolfo Vanoli, ki je osvojil vse lovorike v slovenskem klubskem nogometu. S Koprom je bil pokalni prvak in zmagovalec superpokala, z Olimpijo pa državni prvak.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine