Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Šejk Jassim poslal drugo ponudbo za nakup Manchester Uniteda

Katarski šejk Jassim bin Hamad Al-Thani, sin nekdanjega katarskega premierja, je poslal drugo ponudbo za nakup nogometnega velikana Manchester Uniteda.
Manchester United je nogometni klub z največjo bazo privržencev po celem svetu. FOTO: AFP
Manchester United je nogometni klub z največjo bazo privržencev po celem svetu. FOTO: AFP
Š. R.
25. 3. 2023 | 15:27
25. 3. 2023 | 20:40
2:07

Vse odkar je družina Glazer najavila, da želi prodati svoj večinski lastniški delež v angleškem nogometnem velikanu Manchester Unitedu, ki je najbolj priljubljen nogometni klub na svetu, poteka huda boj za to, kdo bo postal novi lastnik.

Trenutno sta drugo, bogatejšo ponudbo za nakup kluba vložila britanski milijarder Jim Ratcliffe, lastnik podjetja Ineos, in zdaj še katarski šejk Jassim bin Hamad Al-Thani. Ponudba šejka Jassima naj bi presegala 5 milijard funtov in Manchester United bo tako postal športni klub, ki se je prodal za največjo vsoto doslej. 

Šejk Jassim je nekoliko skrivnostna figura. Je sin nekdanjega katarskega premierja, ki se je šolal na Otoku, nato je bil nekaj časa član upravnega odbora švicarske banke Credit Suisse, potem pa je postal predsednik katarske državne banke. Je tudi član kraljeve družine, tako da je njegovo premoženje nemogoče natančno oceniti.

Šejk Jassim. FOTO: AFP
Šejk Jassim. FOTO: AFP

Ratcliffa zanima delež Glazerjev, Jassim bi kupil vse delnice

Tako Ratcliffe kot Jassim sta zamudila rok za oddajo druge ponudbe za nakup kluba, ki je bil postavljen na sredo ob polnoči, a so v klubu podaljšali "razpis" in oba sta lahko oddala svoji ponudbi. Te pa se med seboj precej razlikujeta.

Ratcliffe želi kupiti le 69-odstotni delež kluba, ki je zdaj v lasti družine Glazer, medtem ko šejk Jassim želi kupiti 100-odstotni delež angleškega nogometnega velikana. Saga glede prodaje kluba se bo najverjetneje vlekla še kar nekaj časa. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine