Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Še nikoli bližje normalni Evropi

Torkova povratna tekma nogometašev Olimpije v kvalifikacijah za ligo prvakov je prva priložnost za podaljšanje evropskega poletja debelo v jesen.
Nogometaši Olimpije so predramili tudi nogometne navijače v glavnem mestu. FOTO: Voranc Vogel
Nogometaši Olimpije so predramili tudi nogometne navijače v glavnem mestu. FOTO: Voranc Vogel
30. 7. 2023 | 13:00
4:13

V nadaljevanju preberite:

Še najmanj tekma, največ pet, loči nogometaše Olimpije od zgodovinskega preboja v enega od skupinskih evropskih klubskih tekmovanj. Za spomin, Olimpija je enkrat, ne tako dolgo nazaj, že bila le tekmo oddaljena od skupinskega dela tekmovanja v evropski ligi. V sezoni 2018/19 jo je na zadnji kvalifikacijski oviri izločil (0:2; 1:1) takratni slovaški prvak Spartak iz Trnave. Morda bi se ji lov za zgodovinskim dosežkom posrečil, če takratni predsednik kluba Milan Mandarić ne bi bil v enem od svojih znanih »filmov«, ko je kadroval po dolgem in počez brez repa in glave.

Saj veste, v sezoni po odhodu Igorja Bišćana – ta je letošnjo bitko za ligo prvakov na Dinamovem trenerskem stolčku začel s prepričljivo zmago proti Astani s 4:0 – je izbral »ravbarja« Ilijo Stolico, nadaljeval z njegovim pomočnikom Aleksandrom Linto, za konec pa še ... Še marsikateremu navijaču zeleno-belih se je po povratni tekmi v Trnavi, ko je že sedel na trenerskem stolčku dežurni gasilec Safet Hadžić, kolcalo. Ampak, saj se ve, kako gre – priložnost zamujena ne vrne se nobena.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine