Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Še ene ustavitve prvenstva si ne želijo

Sindikat poklicnih igralcev nogometa (Spins) poziva vse svoje člane, nogometaše, trenerje, da ravnajo odgovorno in se čim prej cepijo proti covidu-19.
Ustavitev nogometnega prvenstva ali igranja tekem pred praznimi tribunami zaradi pandemije koronavirusa si ne želi nihče, zato je cepljenje ena od najvarnejših rešitev. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Ustavitev nogometnega prvenstva ali igranja tekem pred praznimi tribunami zaradi pandemije koronavirusa si ne želi nihče, zato je cepljenje ena od najvarnejših rešitev. FOTO: Voranc Vogel/Delo
G. N., STA
20. 10. 2021 | 11:14
20. 10. 2021 | 12:00
1:46

Sindikat poklicnih igralcev nogometa v Sloveniji (Spins) poziva vse svoje člane, nogometaše, trenerje, da ravnajo odgovorno in se čim prej cepijo proti covidu-19. Obenem apelirajo na vse klube in predvsem na Nogometno zvezo Slovenije (NZS), da dejavno pristopijo k ozaveščanju o pomembnosti cepljenja in odgovornega ravnanja posameznikov v družbi.

S cepljenjem bodo nogometaši, trenerji in drugi deležniki v nogometu zaščitili svoje zdravje ter tudi zdravje soigralcev, družinskih članov, prijateljev, znancev in drugih bolj ranljivih skupin prebivalstva, opozarjajo pri Spinsu.

Pandemija covida-19 je povzročila eno največjih zdravstvenih kriz v zadnjem stoletju, so zapisali pri slovenskem nogometnem sindikatu. Učinkovita cepiva so za zdaj edino realno upanje, da se epidemija jeseni oziroma v prihajajočem hladnem obdobju ne bo ponovila v vsej razsežnosti.

Trenutna krivulja okužb se po krajšem zatišju, ko je trend okužb upadal oziroma stagniral, v Sloveniji znova obrača navzgor, Slovenija pa beleži tudi najhitrejšo rast okužb v Evropi, poudarjajo pri Spinsu.

Prav tako pri Spinsu apelirajo na klube in krovno slovensko nogometno zvezo, ki je uradni organizator tekmovanj, da dejavno pristopijo k ozaveščanju o pomembnosti cepljenja ter vse nogometne deležnike pozovejo k cepljenju in s tem omogočijo nemoteno in varno izvedbo državnih tekmovanj.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine