Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Schick najprej zadel od blizu in nato še skoraj s polovice igrišča

Češka nogometna reprezentanca z zmago nad izbrano vrsto Škotske utišala Hampden Park.
Češki napadalec Patrik Schick je z dvema goloma pravzaprav sam premagal Škote. FOTO: Lee Smith/AFP
Češki napadalec Patrik Schick je z dvema goloma pravzaprav sam premagal Škote. FOTO: Lee Smith/AFP
14. 6. 2021 | 17:10
14. 6. 2021 | 19:25
1:48
Češki nogometaši so odlično štartali v letošnje evropsko prvenstvo. V svoji uvodni tekmi na euru 2020 so namreč na Hampden Parku v Glasgowu z 2:0 (1:0) premagali Škote.

Veliki junak tekme je bil Patrik Schick, ki je v živahni tekmi zabil oba gola. Napadalec Bayerja iz Leverkusna je po lepi podaji Vladimirja Coufala prvič škotsko mrežo z glavo zatresel v 42. minuti, na 2:0 pa je povišal v 52. minuti, ko je v polno zadel skoraj s polovice igrišča in tako matiral tekmečevega vratarja Davida Marshalla, ki je stal predaleč stran od vrat.

Škotski nogometaši so nato poskušali vse, da bi nadomestili zaostanek, priigrali so si veliko priložnosti, ki pa jih niso unovčili. Večkrat se je z izvrstnimi obrambami izkazal tudi češki čuvaj mreže Tomaš Vaclik. Izbranci selektorja Jaroslava Šilhavyja so se s to zmago zavihteli na vrh lestvice v skupini D, tri točke imajo tudi Angleži, brez točk pa so Hrvati in Škoti.

»Proti nam je vselej težko igrati, saj imamo v moštvu veliko garačev. Škoti so bili zahtevni nasprotniki, toda bili smo pripravljeni na njihovo taktiko,« je dejal Schick in glede svojega sanjskega zadetka pripomnil, da je že v prvem polčasu pomislil na to, da bi lahko prišlo do takšne situacije. »Opazil sem namreč, da njihov vratar hodi zelo daleč stran od vrat,« je 25-letni češki as dobro proučil Marshalla.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine