Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Sandi Lovrić: Veselim se derbija, Luka Modrić je moj idol

Slovenska nogometna reprezentanca je opravila trening na Brdu pri Kranju.
Na slehernem treningu slovenske reprezentance je živahno. FOTO: Blaž Samec
Na slehernem treningu slovenske reprezentance je živahno. FOTO: Blaž Samec
F. T., STA
22. 3. 2021 | 16:00
22. 3. 2021 | 20:59
2:50
Slovenska nogometna reprezentanca bo v sredo ob 20.45 v Stožicah začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2022. Tekmec bo Hrvaška, ki je že v mislih igralcev v slovenskem taboru, tudi pri Jasminu Kurtiću in Sandiju Lovriću, ki sta se že pridružila vrsti Matjaža Keka.

»Vemo, kaj moramo narediti, vemo, kateri tekmeci nas čakajo. To je zagotovo druga raven kot v ligi narodov, treba bo biti še bolj zbran, izkoristiti priložnosti, treba bo dati nekaj več, da bi na vsaki tekmi prišli do želenega rezultata,« je povedal Kurtić pred začetkom kvalifikacij.


Kurtić: Še naprej moramo igrati odlično v obrambi


Ta se je dotaknil tudi ene pozitivne strani slovenske vrste iz bližnje preteklosti, in sicer tega, da je Slovenija prejemala malo golov. »To mora ostati kot nek naš DNK. Treba je dati vse od sebe, ko nimamo žoge, biti maksimalno osredotočeni, ko imamo žogo. Najboljša obramba je napad. Če bomo dobro napadali, se bomo tudi dobro branili. Treba pa je dati čim manj priložnosti tekmecem v teh kvalifikacijah, saj so to igralci iz vrhunskih klubov,« je dodal vezist Parme.

Slovenski nogometaši med treningom. FOTO: Blaž Samec
Slovenski nogometaši med treningom. FOTO: Blaž Samec


Poudaril je še, da je začetek res težak, ampak da lahko sami poskrbijo, da bo težak tudi za tekmece. »Če bomo pravi, potem lahko naredimo nekaj pozitivnega.« Sandi Lovrić prav tako pričakuje težke in intenzivne tekme, na nek način posebna pa bo uvodna s Hrvaško, saj v njeni reprezentanci igra tudi njegov vzornik Luka Modrić.


V jati že v nedeljo tudi Josip Iličić


»Veselim se, on je moj idol. Upam, da bom igral proti njemu. Dokler tekma traja, pa ne morem razmišljati o Luki, ampak o svoji igri in o tem, kako pomagati svoji ekipi. Pokazati moram, kaj sam znam. najpomembneje pa je, da bomo igrali dobro in zmagali,« je povedal Lovrić. Slovenija se je doslej s Hrvaško merila osemkrat ter petkrat izgubila in trikrat remizirala.

Miha Mevlja ima izkušnje iz ruskega prvenstva. FOTO: Blaž Samec
Miha Mevlja ima izkušnje iz ruskega prvenstva. FOTO: Blaž Samec


Slovenija je danes opravila en trening, ko je v številčnejši zasedbi vadila na Brdu pri Kranju. V nedeljskih večernih urah se je ekipi že pridružil Josip Iličić, danes pa v reprezentančnem hotelu do večera pričakujejo tudi vse ostale reprezentante. Slovenijo po obračunu s svetovnimi podprvaki Hrvati v prvem delu čakata še obračuna v gosteh, in sicer 27. marca v Sočiju proti Rusiji, 30. marca pa v Nikoziji proti Cipru. V skupini H sta sicer še Slovaška in Malta.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine