Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Salah popeljal Egipt v četrtfinale, po drami naprej še Ekvatorialna Gvineja

Zadnji tekmi osmine finala afriškega prvenstva nista postregli z zadetki, po izvajanju 11-metrovk sta napredovala Egipt in Ekvatorialna Gvineja.
Egipčani proslavljajo na štadionu v Douali. FOTO: Mohamed Abd El Ghany/Reuters
Egipčani proslavljajo na štadionu v Douali. FOTO: Mohamed Abd El Ghany/Reuters
J. K., STA
26. 1. 2022 | 20:10
26. 1. 2022 | 22:59
2:14

Nogometaši Egipta so se prebili v četrtfinale afriškega prvenstva v Kamerunu, potem ko so na sredini tekmi osmine finala po izvajanju 11-metrovk premagali Slonokoščeno obalo s 5:4. V rednem delu in obeh 15-minutnih podaljških ni bilo golov, v »loteriji« pa so bili bolj preudarni sedemkratni celinski prvaki iz dežele faraonov.

Za Egipt so po 11-metrovkah zadeli Zizo, Amr El Solia, Omar Kamal, Mohamed Abdelmonem in Mohamed Salah, za Slonokoščeno obalo pa Nicolas Pepe, Ibrahim Sangare, Maxwel Cornet in Wilfried Zaha. Edini osmoljenec je bil v tretji seriji Eric Bailly, ki je po kratkem zaletu preveč ležerno pomeril pod prečko, s pomočjo katere mu je strel ubranil vratar Mohamed Abou Gabal.

Ob 20. uri je bila na sporedu še zadnja tekma osmine finala med Malijem in Ekvatorialno Gvinejo, tudi ta dvoboj se je po 120 minutah igre razpletel brez zadetkov, odločale so enajstmetrovke, v katerih je imela Ekvatorialna Gvineja že »match« žogo v peti seriji, a je Pablo Ganet priložnost v dvoboju z vratarjem Ibrahimom Mounkorojem zapravil. Nato so bili natančni vsi trije strelci, dokler ni branilca Falaya Sackoja ustavil gvinejski čuvaj mreže Jesus Owono. Da je bila drama popolna, je med slavjem nogometašev Ekvatorialne Gvineje poskrbel še sodnik, ki je dobil klic iz VAR-sobe, a je bilo hitro jasno, da vratar Owono ni stopil s črte ob odločilnem posredovanju.

Pred Egiptom so se v četrtfinale prebili Burkina Faso, Tunizija, Gambija, Kamerun, Senegal in Maroko. Egipt se bo v četrtfinalu pomeril z Marokom, Burkina Faso s Tunizijo, Gambija s Kamerunom, Senegal pa z zmagovalcem drevišnjega dvoboja Ekvatorialno Gvinejo.

Enajstmetrovke s tekme med Egiptom in Slonokoščeno obalo:

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine