Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Sadio Mane ostaja v rdečem, a gre k Bavarcem

Senegalec Sadio Mane se bo iz Liverpoola preselil k Bayernu iz Münchna. Nemške prvake zapušča Lewandowski, Liverpool našel Urugvajca.
Sadio Mane je tresel gole v dresu Liverpoola, zdaj se seli v Nemčijo. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Sadio Mane je tresel gole v dresu Liverpoola, zdaj se seli v Nemčijo. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Š. R., STA
17. 6. 2022 | 18:20
17. 6. 2022 | 18:21
1:33

Po poročanju medijev v Nemčiji in Angliji je prestop zvezdniškega napadalca Liverpoola Sadia Maneja v Bayern München končan. Oba kluba sta se danes dogovorila o prestopu senegalskega reprezentanta, poročajo Sky Sport, Bild in Sport1. Mane bo podpisal triletno pogodbo.

Nemški rekorder po številu naslovov bo moral za 30-letnega Maneja plačati odškodnino v višini 32 milijonov evrov ter do devet milijonov evrov bonusa, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Več medijev je pred tem poročalo, da je Bayernov športni direktor Hasan Salihamidžić odpotoval v Liverpool na pogovore, ki so bili očitno uspešni. Preden prestop dobi zeleno luč, mora Mane še uspešno opraviti zdravniški pregled.

Prestop je za Bayern ključnega pomena, piše dpa, saj bo bavarski klub izgubil zvezdniškega napadalca Roberta Lewandowskega. Poljak si želi kariero nadaljevati pri Barceloni. Liverpool je medtem za 100 milijonov evrov pripeljal Darwina Nuneza iz Benfice.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine