Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

S pismom iz Dublina razveselili Uefo

Na Evropski nogometni zvezi so dobili potrdila o prirejanju eura 2021 iz St. Peterburga, Münchna, Londona, Københavna, Bukarešte, Bakuja in Dublina.
Irska metropola je pogosto uživala v nogometu (na fotografiji domače reprezentance z Anglijo), prihodnje leto pa se ji obeta euro. FOTO: AFP
Irska metropola je pogosto uživala v nogometu (na fotografiji domače reprezentance z Anglijo), prihodnje leto pa se ji obeta euro. FOTO: AFP
STA
25. 5. 2020 | 20:10
25. 5. 2020 | 20:28
1:24
Iz Nogometne zveze Irske (FAI) so na naslov Uefe uradno sporočili, da bodo v Dublinu gostili predvidene štiri tekme evropskega prvenstva prihodnje leto. Zaradi pandemije koronavirusa je glede EP še nekaj nejasnosti o vseh sprva načrtovanih prizoriščih, turnir bo po novem od 11. junija do 11. julija 2021.

»Lokalni organizacijski komite, FAI, mestni svet Dublina, upravljavec stadiona Aviva in irska vlada so pisno potrdili zavezo za izvedbo tekem,« so sporočili iz FAI. Vse štiri tekme bodo v Dublinu, tri skupinskega dela in ena četrtfinalna.

Krovna zveza je zaradi preložitve prosila vseh 12 predvidenih gostiteljev, naj potrdijo svojo namero o nadaljevanju organizacije eura. Doslej so pisma o nameri poslali St. Peterburg, London, München, København, Bukarešta, Baku in Dublin. Zaenkrat pa v Nyonu še ni uradnih potrdil iz Rima, Amsterdama, Bilbaa, Budimpešte in Glasgowa.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine