Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ronaldo zbodel Messija: Savdska liga močnejša od MLS

Cristiano Ronaldo trdi, da Evropa izgublja kakovost zaradi priliva igralcev v Savdsko Arabijo. Izjema le Anglija. Al Nassr doživel zaušnico proti Celti.
Cristiano Ronaldo v prvi sezoni ni osvojil naslova prvaka v Savdski Arabiji. FOTO: Ahmed Yosri/Reuters
Cristiano Ronaldo v prvi sezoni ni osvojil naslova prvaka v Savdski Arabiji. FOTO: Ahmed Yosri/Reuters
18. 7. 2023 | 09:45
18. 7. 2023 | 09:53
1:48

Čeprav sta se znašla vsak na svojem koncu sveta, se rivalstvo med Cristianom Ronaldom in Lionelom Messijem nadaljuje. Le dan po Messijevi predstavitvi v Miamiju je Ronaldo izjavil, da je savdska liga boljša od Major League Soccer.

Ronaldo je lani prišel v Al Nassr za 200 milijonov evrov na leto, Messi bo pri Interju iz Miamija na sezono zaslužil 50 milijonov evrov. Mnogi igralci so sledili Portugalcu na Bližnji vzhod, denimo Karim Benzema, N'Golo Kante, tam bo trener Steven Gerrard.

Za Al Nassr, ki mu je naslov prvaka izmaknil Al Ittihad, je včeraj prvič nastopil Marcelo Brozović, toda na prvi prijateljski tekmi je doživel poraz proti Celti iz Viga z 0:5. Ronaldo, ki je igral le prvi polčas (0:0), je po njej zavrnil govorice, da bo odšel v ZDA ali nazaj v Evropo.

Lionel Messi je prišel v klub Davida Beckhama. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
Lionel Messi je prišel v klub Davida Beckhama. FOTO: Mike Ehrmann/AFP

»Savdska liga je močnejša od MLS. Tudi v Evropo ne grem. Tam nogomet izgublja kakovost, samo angleška liga je daleč pred vsemi. V Savdsko Arabijo pa prihajajo kakovostni igralci, ne samo veterani, ampak tudi mlajši. Tukaj ostajam,« je zatrdil petkratni dobitnik zlate žoge in strelski rekorder v ligi prvakov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine