Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Roma je po vodstvu z 2:1 prejela pet golov v Manchestru

Na prvi polfinalni tekmi evropske lige je bil uspešen tudi Villarreal, ki je ugnal nogometaše Arsenala.
Edinson Cavani je z dvema goloma izničil vodstvo Rome, ki je slednjič doživela visok poraz v Manchestru. FOTO: Phil Noble/Reuters
Edinson Cavani je z dvema goloma izničil vodstvo Rome, ki je slednjič doživela visok poraz v Manchestru. FOTO: Phil Noble/Reuters
STA. B. E.
29. 4. 2021 | 23:16
29. 4. 2021 | 23:17
2:51
Nogometaši v evropski ligi so odigrali prvi polfinalni tekmi. Manchester United je doma proti Romi slavil zmago s 6:2, Villarreal pa je odpravil Arsenal z 2:1.

United je mrežo Rome, ki je kmalu po začetku morala zamenjati poškodovanega Jordana Veretouta, načel v deveti minuti, ko je po kombinaciji Paula Pogbaja, Edinsona Cavanija in Bruna Fernandesa zadel slednji. Dinamičen začetek tekme je nato začinila najstrožja kazen za Romo v 15. minuti, Paul Pogba je igral z roko, z enajstih metrov pa je bil natančen Lorenzo Pellegrini.
 

Težave Rimljanov vse hujše


Nova smola pa je doletela Rimljane po slabe pol ure, saj se je poškodoval še vratar Pau Lopez. A to jih ni vrglo iz tira, v 34. minuti je namreč Edin Džeko iz bližine zadel za 2:1 po podaji Pellegrinija. Že v 37. minuti pa je moral gostujoči trener Paulo Fonseca opraviti tretjo menjavo, saj se je poškodoval tudi Leonardo Spinazzola. Globoko v sodniškem dodatku je dvakrat zapovrstjo iz ugodnega položaja poskusil Cavani, a neuspešno.

Zato pa je natančno v zgornji kot za 2:2 zadel v 48. minuti po Fernandesovi podaji. Odkupil se je tudi v 64. minuti, ko je iz bližine spravil v mrežo odbito žogo za 3:2. Za 4:2 je v 71. minuti zadel Fernandes z 11-m, Pogba pa je v 75. minuti pokopal upe Rome z golom z glavo za 5:2. V 86. minuti je dodaten žebelj v krsto Italijanov zabil Mason Greenwood z golom za 6:2.

Manuel Trigueros (levo) proslavlja gol za vodstvo Villarreala z 1:0. FOTO: Jose Jordan/AFP
Manuel Trigueros (levo) proslavlja gol za vodstvo Villarreala z 1:0. FOTO: Jose Jordan/AFP

 

Arsenal znižal z igralcem manj


Na drugi tekmi pa so Španci tekmo izvrstno začeli in vodili že v peti minuti, ko je zadel Manuel Trigueros. Londončane je v še globlje težave v 29. minuti potisnil Raul Albiol, ki je na drugi vratnici unovčil podajo iz kota. V 57. minuti je drugi rumeni in posledično rdeči karton pri precej skromnem Arsenalu dobil Dani Ceballos, tako da so se možnosti topničarjev še zmanjšale. Londončani so kljub igralcu manj le prišli do zadetka, s kazenskim strelom  je bil uspešen Nicolas Pepe.

Upe gostov je dodatno vzbudila izključitev Etienna Capoueja v 77. minuti, Pierre-Emerick Aubameyang pa je globoko v sodniškem dodatku zapravil zadnjo priložnost za izenačenje.

Povratni tekmi bosta prihodnji teden, finale pa 26. maja v Gdansku.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine