Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Real vendarle prodal čudežnega dečka Arsenalu

Po večtedenskih špekulacijah je madridski Real vendarle prodal vezista norveške reprezentance Martina Ødegaarda londonskemu Arsenalu. Cena: 40 milijonov ervrov.
Ødegaard je v nekaj mesecih na severu britanske prestolnice prepričal vodstvo Arsenala. FOTO: Adam Davy/AFP
Ødegaard je v nekaj mesecih na severu britanske prestolnice prepričal vodstvo Arsenala. FOTO: Adam Davy/AFP
J. K.
20. 8. 2021 | 09:31
20. 8. 2021 | 17:46
2:03
Martin Ødegaard je v minuli sezoni pri Arsenalu nastopal kot posojen nogometaš madridskega Reala in očitno prepričal klubsko vodstvo na čelu s trenerjem Mikelom Arteto. Londončani so v zgodnjih petkovih urah potrdili uspešen dogovor za prestop norveškega reprezentanta, ki naj bi jih stal najmanj 40 milijonov evrov, je poročal madridski športni dnevnik AS. Real bi lahko z Norvežanom zaslužil še več denarja, če bo s svojimi nastopi na štadionu Emirates izpolnil določene klavzule v pogodbi.



Real si je zagotovil predkupno pravico, Ødegaarda pa v primerjavi z nekaterimi drugimi nogometaši v zadnjih letih ne bodo mogli odkupiti za vnaprej določeno fiksno ceno. Norvežan je pred leti veljal za največjega evropskega talenta, po tem, ko je (javno) obiskoval vse največje evropske klube, ki so mu predstavili svoje načrte, pa se je odločil za Real, kjer pa prave priložnosti za igro pričakovano ni dobil. Že na novinarski konferenci so sicer napovedali, da bo treniral z obema ekipama, člansko je tako kot letos vodil Carlo Ancelotti, v podmladku pa je z njim delal tudi Zinedine Zidane.

Danes že 22-letni nogometaš iz Drammna je od leta 2015 večino nastopov zbral za Realovo B-ekipo, za člane pa je odigral 13 tekem brez doseženega gola. Posojen je bil tudi k Heerenveenu, Vitesseju in Real Sociedadu, letos pozimi pa še k Arsenalu, v čigar dresu je dvakrat tudi zatresel nasprotno mrežo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine