Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Liverpool se je vrnil v igro, nova zaušnica za Tottenham

V 21. kolu angleškega prvenstva sta Arsenal in Manchester United odigrala tekmo brez golov, Man City se je z zmago zasidral na vrhu.
Brightonov zvezni nogometaš Leandro Trossard (levo) je prekrižal račune Tottenhamu. FOTO: Mike Hewitt/AFP
Brightonov zvezni nogometaš Leandro Trossard (levo) je prekrižal račune Tottenhamu. FOTO: Mike Hewitt/AFP
31. 1. 2021 | 22:07
31. 1. 2021 | 22:20
4:36
V 21. kolu angleškega prvenstva se je derbi med Arsenalom in Manchester Unitedom končal brez golov. Delitev točk je osrečila vodilni Manchester City, ki je z zmago nad Sheffield Unitedom še bolj utrdil svoj položaj. Liverpool se je z zmago nad West Ham Unitedom povzpel na tretje mesto na lestvici tik za vodilnima kluboma iz Manchestra.

Branilec naslova angleškega prvaka Liverpool je januar le zaokrožil s prvima ligaškima zmagama in vrnitvijo v boj za lovoriko. Nadvse mu ustrezajo gostovanja v Londonu, kjer je v treh dnevih osvojil poln izkupiček. Po zmagi proti Tottenhamu s 3:1 je z enakim izidom ugnal še West Ham. Mo Salah je zabil dva gola (15 v sezoni), tretjega je dodal Georginio Wijnaldum.
 

Nebogljeni aduti Joseja Mourinha


Poti iz krize pa ne najde Tottenham. Na gostovanju pri Brightonu je bil brez poškodovanega Harryja Kana povsem nebogljen in je lahko zadovoljen, da je izgubil samo z 0:1. Domači so imeli celo vrsto lepih priložnosti, a je goste reševal vratar Hugo Lloris. Že pred golom je Brighton prek Pascala Grossa zadeli vratnico. Nekaj minut pozneje, je Nemec spet opozoril nase, z desne strani je v sredini z natančno podajo našel Leandra Trossarda, ki je žogo poslal v mrežo. Varovanci Joseja Mourinha so bili nekoliko nevarnejši le v zadnjem delu tekme, najbližje zadetku pa so bili v 75. minuti, ko se je po strelu Viniciusa izkazal vratar Robert Sanchez.
 

Rdeči vragi so pobledeli


Rdeči vragi iz Manchestra so izgubili nove pomembne točke v boju za naslov. V preteklem kolu so presenetljivo izgubili proti zadnjemu Sheffield Unitedu, tokrat pa oddali točki na Emiratesu, tako da kljub tekmi več za Cityjem zaostajajo za tri točke. V prvem polčasu so več pokazali gostje. Ti so v 20. minuti zapretili prek Freda, a je njegov natančen poskus s skrajnimi močmi ustavil Bernd Leno. Štirinajst minut kasneje je v protinapadu streljal Bruno Fernandes, a bil premalo natančen.

V Londonu je bil najbližje zadetku Alexandre Lacazette, ki je v 66. minuti zadel prečko. FOTO: Shaun Botterill/AFP
V Londonu je bil najbližje zadetku Alexandre Lacazette, ki je v 66. minuti zadel prečko. FOTO: Shaun Botterill/AFP


Pred vrati Arsenala je bilo znova nevarno v 59. minuti, takrat pa izkušeni Edinson Cavani ni izkoristil podaje Freda in je žogo poslal za las mimo gola. Klubu iz Manchestra bi se to skoraj maščevalo v 66. minuti. Topničarji so imeli na voljo prosti strel in Alexandre Lacazette​ je natančno sprožil prek živega zidu, čuvaj mreže David de Gea se ni premaknil, žoga pa se je od prečke odbila v polje. Zadnja priložnost je pripadla gostom, znova je bil v središču pozornosti Edinson Cavani, a je tudi tokrat iz bližine streljal mimo vrat.

V zaključku tekme je pri Arsenalu debitiral 22-letni Norvežan Martin Odegaard, ki bo do konca sezone igral kot posojen nogometaš madridskega Reala. Tokrat v enajstih minutah ni imel dovolj časa, da bi opozoril nase.

Martin Odegaard je dočakal prvi nastop za topničarje. FOTO: Shaun Botterill/AFP
Martin Odegaard je dočakal prvi nastop za topničarje. FOTO: Shaun Botterill/AFP


Jesus v polno za tri točke Cityja


Vodilni Manchester City je izkoristil spodrsljaj svojega prvega zasledovalca in zmagal pri Sheffield Unitedu z 1:0. Strateg Pep Guardiola je pošteno premešal svojo postavo, na klopi je pustil Raheema SterlingaJohna Stonesa in Joaa Cancela. Sinjemodri so edini gol dosegli v 9. minuti, ko je po podaji Ferrana Torresa iz bližine zadel Gabriel Jesus.

Vodilni City je z golom Gabriela Jesusa premagal Sheffield United. FOTO: Michael Regan/Reuters
Vodilni City je z golom Gabriela Jesusa premagal Sheffield United. FOTO: Michael Regan/Reuters


Newcastle zmagal prvič v letu


Na prvi tekmi dneva je Newcastle z 2:0 presenetil Everton. Srake so si s tem rezultatom pošteno oddahnile, saj so prekinile niz 11 prvenstvenih tekem brez zmage, to pa je bil šele njihov prvi uspeh v tem koledarskem letu. Za gostujočo zmago je dvakrat zadel Callum Wilson.
 


Angleško prvenstvo, 21. kolo


Sobota
Everton : Newcastle 0:2 (Wilson 73., 93.)
Crystal Palace : Wolverhampton 1:0 (Eze 60.)
Manchester City : Sheffield United 1:0 (Jesus 9.)
Arsenal : Manchester United 0:0
West Bromwich Albion : Fulham 2:2 (Bartley 47., Pereira 66.; Reid 10., Cavaleiro 77.)
Southampton : Aston Villa 0:1 (Barkley 41.)

Nedelja
Chelsea : Burnley 2:0 (Azpilicueta 40., Alonso 84.)
Leicester City : Leeds United 1:3 (Barnes 13., Dallas 15., Bamford 70., Harrison 84.)
West Ham : Liverpool 1:3 (Salah 57., 66., Wijnaldum 84.)
Brighton & Hove Albion : Tottenham 1:0 (Trossard 17.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine