Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Real Madrid je unovčil spodrsljaj Barcelone

Kraljevski klub ima po tesni zmagi nad Espanyolom dve točki prednosti pred Katalonci, v Avstriji je že padla končna odločitev.
Saul Niguez in Jan Oblak sta bila med najboljšimi nogometaši Atletica pri zmagi nad Alavesom. FOTO: Sergio Perez/Reuters
Saul Niguez in Jan Oblak sta bila med najboljšimi nogometaši Atletica pri zmagi nad Alavesom. FOTO: Sergio Perez/Reuters
J. S, B. E.
29. 6. 2020 | 00:01
29. 6. 2020 | 00:01
3:33
Zadnja nedelja v juniju je prinesla štiri tekme španskega prvenstva, največ navijačev pa je seveda zanimalo gostovanje madridskega Reala pri Espanyolu v Barceloni. Bolj sloviti katalonski klub, FC Barcelona, je namreč že opravil svoje: Barçi je spodrsnilo v Vigu (2:2), zato se je Realu ponudila lepa priložnost za korak naprej v boju za naslov španskega prvaka. In s
tesno zmago po golu Casemira v 45. minuti si je že priigral prednost dveh točk pred drugouvrščenim na lestvici, za nameček pa bo imel v finišu sezone ugodnejši razpored tekem.

Slovenski vratar Jan Oblak je z Atleticom že v soboto zvečer prišel do nove zmage. Rdeče-beli so bili z 2:1 boljši od Alavesa, uspešen niz pa bodo želeli nadaljevati tudi v torek proti Barceloni. V Madridu sta v prvem polčasu mreži mirovali, domači so do vodstva prišli v 59. minuti, ko je zadel Saul Niguez. Atletico je osvojil 13 od možnih 15 točk, odkar se je liga po prekinitvi zaradi novega koronavirusa nadaljevala. Že v petek se je Sevilla na domačem igrišču z Valladolidom razšla z izidom 1:1.



Iličić od 80. minute, zmagal tudi Handanović


V Italiji je bil pod drobnogledom dvoboj Juventusa in Lazia za naslov najboljšega na »škornju«. Juve je doma zmlel Lecce (4:0), Rimljani so z veliko težavo odgovorili v tekmi s Fiorentino (2:1). Nedelja je prinesla šest tekem, med drugim tudi obisk Josipa Iličića v majici Atalante v Vidmu. Ob zmagi s 3:2 je slovenski as vstopil v igro v 80. minuti (pri vodstvu Atalante s 3:1) namesto Alejandra Gomeza, saj si očitno še ni povsem opomogel po poškodbi gležnja. V slovenskem derbiju v Parmi pa se je zmage veselil Interjev vratar Samir Handanović. Njegovo moštvo je z goloma Stefana de Vrija in Alessandra Bastonija v 84. in 87 minuti ugnalo Parmo, ki je po zaslugi Gervinha vodilo z 1:0 od 15. minute. Jasmin Kurtić je odigral vso tekmo za poražene gostitelje.

Josip Iličić in soigralci so se veselili zmage v Vidmu. FOTO: Miguel Medina/AFP
Josip Iličić in soigralci so se veselili zmage v Vidmu. FOTO: Miguel Medina/AFP




V Angliji bolj mirno kot na celini


Danes so odigrali zgolj eno tekmo angleškega prvenstva, saj na Otoku v teh dneh živahno tudi v pokalu FA. Pomerila sta se le Watford in Southampton. V seštevku boja za naslov je seveda vse odločeno: Liverpool si je prvič po 30 letih priigral naslov prvaka.
 


 

Salzburg že prvak


Nogometaši Salzburga so novi-stari prvaki Avstrije. Po današnji zmagi nad Hartbergom s 3:0 in porazu drugouvrščenega Laska proti Wolfsbergerju z 0:1 imajo dve koli pred koncem prvenstva nedosegljivih enajst točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem iz Linza. Salzburžani so na domači sceni nepremagljivi od sezone 2013/14, skupno pa so osvojili že 14. naslov avstrijskih prvakov. Najuspešnejše moštvo je Rapid z 32 lovorikami, dunajska Austria pa jih ima 24.



 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine