Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Real Madrid je kot Maribor, Barcelona kot Olimpija

V novi epizodi podkasta VAR pogled na neprepričljiv zaključek sezone Celja, na polfinale pokala in na ideološke razlike največjih slovenskih klubov.
Tokratno omizje podkasta VAR. Foto Marko Feist
Tokratno omizje podkasta VAR. Foto Marko Feist
23. 4. 2024 | 16:45
1:59

V novi epizodi podkasta VAR smo se posvetili razlogom za slavje Maribora na večnem derbiju, ki je bilo pričakovano glede na formo v zadnjem obdobju, hkrati pa z vidika Olimpije tudi simptomatično za letošnjo sezono. V podkastu lahko slišite tudi napoved polfinala slovenskega pokala, ki prinaša zanimiva obračuna Gorica – Beltinci (sreda, 20.00) in Mura – Rogaška (četrtek, 20.00), v drugem delu pa tudi pogled na tuje, na obračun Reala in Barcelone, na nemški pokal in k Romi. 

»Vprašanje ni, ali je Zoran Zeljković slab trener ali ne, vprašanje je, če njegova filozofija igre ustreza filozofiji Olimpije, ki naj bi jo negovala v slovenskem prostoru. V preteklosti je bil Maribor iz taktičnega vidika bolj previden, tekmovalen, Olimpija pa je vedno želela tudi igrati in imeti v svojih vrstah kakšnega zvezdnika, slog igre ni bil nepomemben. Enostavno lahko prenesemo to na tuje, Real Madrid je Maribor, Barcelona je Olimpija,« pojasnjuje Gorazd Nejedly. V podkastu izveste tudi, zakaj sta danes vlogi postavljeni na glavo. 

Tokratno omizje podkasta VAR. Foto Marko Feist
Tokratno omizje podkasta VAR. Foto Marko Feist

Siniša Urošević medtem dodaja, da v Celju pogreša pravo zmagovalno mentaliteto, ki bi na noge dvignila tudi občinstvo in v nogometnem smislu zbudila knežje mesto, kjer bodo v prihodnjih tednih dobili državne prvake. Med drugim teče beseda tudi o tem, zakaj se lahko zgodi, da bo v Nemčiji pokalno lovoriko osvojil bodoči tretjeligaš. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine