Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Rdeči United še upa, da bo ujel svetlo-modri City

Manchester United za vodilnim Manchester Cityjem šest tekem pred koncem angleškega nogometnega prvenstva zaostaja osem točk. Leicester v finalu pokala FA.
Veliki up angleškega nogometa in Manchester Uniteda Mason Greenwood proti Burnleyju dosegel dva gola. Foto: Gareth Copley/AFP
Veliki up angleškega nogometa in Manchester Uniteda Mason Greenwood proti Burnleyju dosegel dva gola. Foto: Gareth Copley/AFP
G. N.
18. 4. 2021 | 22:06
2:14
Nogometaši Manchester Uniteda so v 32. kolu angleške nogometne lige na Old Traffordu premagali Burnley s 3:1 in se na prvenstveni razpredelnici vodilnemu mestnemu tekmecu Cityju približali na osem točk. Šest kolov pred koncem imajo še vedno upanje, da osvojijo naslov.

Burnley na Old Traffordu že na štirih zaporednih tekmah ni izgubil, dobro se je držal tudi tokrat, a na koncu vendarle moral priznati premoč favoritom.

Kljub nekaj priložnostim v prvem polčasu ni bilo golov, v 48. minuti pa so domači povedli. Marcus Rashford je lepo prodrl po levi strani, Bruno Fernandes je nato žogo po njegovi podaji prepustil med nogama, Mason Greenwood pa jo je poslal v mrežo.

A gosti so že 114 sekund pozneje izenačili. Po kotu je bil med dvema igralcema Uniteda najvišji James Tarkowski, ki je žogo z glavo premagal vratarja Deana Hendersona.

Gostitelji so nato zaigrali na vse ali nič, napadalna igra pa se jim je izplačala. Mason Greenwood je v 84. minuti s pomočjo enega od gostujočih branilcev dosegel še drugi gol na tekmi, končni izid pa je v sodniškem dodatku po odlično izvedenem protinapadu postavil Edinson Cavani.


Finale FA Leicester – Cheslea


Potem ko je Chelsea v soboto z 1:0 premagal Manchester City in se uvrstil v finale pokala Nogometne zveze Anglije (FA), je zna tudi njegov tekmec. To je Leicester, ki je z 1:0 premagal Southampton. Edini gol je v 55. minuti dosegel Nigerijec Kelechi Iheanacho.

Kelechi Iheanacho je popleljal Leicester v finale pokala FA. FOTO: Richard Heathcote/AFP
Kelechi Iheanacho je popleljal Leicester v finale pokala FA. FOTO: Richard Heathcote/AFP



Izidi
Arsenal : Fulham 1:1
Manchester United : Burnley 3:1
Wolverhampton : Sheffield United 1:0
Newcastle : West Ham 3:2
Everton : Tottenham 2:2

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine