Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

City kljub razmerju v strelih 29:2 izgubil

V 31. krogu angleškega nogometnega prvenstva je Liverpool končal niz šestih tekem brez zmage na Anfieldu, Chelsea pa je bil prepričljiv pri Crystal Palaceu
Stuart Dallas (levo) je z dvema zadetkoma, na fotografiji drugi, Leedsu prinesel zmago na gostovanju pri Manchester Cityju. FOTO: Michael Regan/AFP
Stuart Dallas (levo) je z dvema zadetkoma, na fotografiji drugi, Leedsu prinesel zmago na gostovanju pri Manchester Cityju. FOTO: Michael Regan/AFP
10. 4. 2021 | 16:09
10. 4. 2021 | 20:35
3:24
Vodilna ekipa angleške nogometne lige Manchester City je na tekmi 31. kroga na domači zelenici izgubila proti Leeds Unitedu z 1:2. Leeds je celoten drugi polčas odigral brez izključenega nogometaša, kljub razmerju strelov 29:2 v korist sinjemodrih iz Manchestra pa je z Etihada odnesel vse tri točke. Navzlic porazu imajo sinjemodri na vrhu razpredelnice še naprej 14 točk naskoka pred Manchester Unitedom. Rdeči vragi imajo 60 točk in dve tekmi manj od mestnih tekmecev. Na lestvici sledita Leicester (56) in West Ham (52), ki se bosta pomerila v nedeljo.

Trener Cityja Pep Guardiola je kar precej prevetril moštvo med četrtfinalnima tekmama v ligi prvakov proti Borussii iz Dortmunda. Vseeno so imeli domači skozi celotno tekmo pobudo. Leeds se je dobro branil, a z edinim strelom v prvem polčasu povedel v 42. minuti, ko je po podaji Patricka Bamforda s pomočjo vratnice z roba kazenskega prostora zadel Stuart Dallas.
Ob koncu prvega dela so gosti ostali brez Liama Cooperja, ki je po grobem posredovanju nad Gabrielom Jesusom prejel rdeč karton.

City je prevlado v drugem delu kronal v 76. minuti, ko je po dolgi akciji Bernardo Silva v kazenskem prostoru našel Ferrana Torresa, ki je žogo poslal mimo Illana Meslierja. Domači so še naprej pritiskali, a pozabili na obrambo, kar je ob odvzeti žogi za drugi zadetek na tekmi izkoristil Dallas.


Liverpool doma iz igre zadel po 12 urah in 44 minutah


Liverpool, ki se bori za mesta v ligi prvakov, je prišel do pomembne zmage, prve na Anfieldu po 115 dnevih, ko je 16. decembra premagal Tottenham, ter je pri 52 točkah. Aston Villo je premagal z 2:1, potem ko je v prvi minuti sodniškega dodatka Trent Alexander-Arnold z roba kazenskega prostora poskrbel za preobrat. Villa je namreč povedla v 43. minuti, ko je zadel Ollie Watkins. Liverpool je malce zatem tudi zadel, a so sodniki zadetek Roberta Firmina razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Je pa za izenačenje v 57. minuti le poskrbel Mohamed Salah. Egipčan je končal skoraj trinajst ur (12 ur in 44 minut) dolg Liverpoolov strelski post iz igre na Anfieldu. Vmes je Salah dosegel gol proti Manchester Cityju z bele točke.

Liverpool ni dočakal Chelseajevega spodrsljaja. Na hitro so modri v londonskem derbiju pri Crystal Palaceu razblinili neznanke. Po desetih muintah je bilo že 2:0 za goste po golih Kai Havertza in Christiana Pulisica. Kurt Zouma je po pol ure povišal vodstvo na 3:0, v drugem polčasu sta bila strelca še Christian Benteke za domače in Pulisic drugič za končnih 1:4.

V nedeljo bo zanimiv tudi dvoboj Tottenhama in Manchester Uniteda. V ponedeljek bo v boju za mesta v prihodnji sezoni lige prvakov igral še Everton, ki bo gostoval pri Brightonu.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine