Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

PSG in Chelsea z eno nogo že v polfinalu lige prvakov

Kylian Mbappé, Neymar in Keylor Navas glavni junaki pariške zmage nad nogometaši Bayerna v prvi četrtfinalni tekmi v Münchnu.
Kylian Mbappé (v skoku) je prispeval levji delež k zmagi moštva Paris Saint-Germain v Münchnu. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Kylian Mbappé (v skoku) je prispeval levji delež k zmagi moštva Paris Saint-Germain v Münchnu. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
7. 4. 2021 | 23:16
7. 4. 2021 | 23:57
1:43
Nogometaši moštva Paris Saint-Germain so si v prvi tekmi četrtfinala lige prvakov priigrali imenitno izhodišče, potem ko so v gosteh s 3:2 (2:1) premagali igralce münchenskega Bayerna. Z eno nogo so že v polfinalu tudi nogometaši Chelseaja.

Francozi so v zimskih razmerah odlično začeli spektakularen dvoboj v bavarski metropoli in po golu Kyliana Mbappéja že v tretji minuti vodili z 1:0. Na 2:0 je 25 minut pozneje po novi lepi Neymarjevi podaji povišal Marquinhos. Münchenčani se kljub zajetnemu zaostanku niso vdali v usodo. Pritisnili so na vso moč ter z zadetkoma Erica Maxima Choupo-Motinga (v 37. minuti) in Thomasa Müllerja (60.) izenačili rezultat.

Toda veselje gostiteljev ni trajalo dolgo, saj je v 68. minuti še drugič na tekmi v polno zadel najboljši igralec dvoboja Mbappé. Branilci lovorike so poskušali vse, da bi si priigrali vsaj neodločen izid, toda s sijajnimi obrambami jih je vse do konca v obup spravljal vratar Keylor Navas.

Mason Mount je načel mrežo Porta. FOTO: Cristina Quicler/AFP
Mason Mount je načel mrežo Porta. FOTO: Cristina Quicler/AFP


Nogometaši Chelseaja so se na gostovanju pri Portu veselili zmage z 2:0 (1:0) in si tako na stežaj odprli vrata, ki vodijo v polfinale najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Za Londončane sta gola zabila Mason Mount (32.) in Ben Chilwell (85.). Povratna dvoboja bosta na sporedu v torek.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine