Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Prvi spodrsljaj Olimpijinih tekmecev

Po dveh zmagah je Heidenheimu, s katerim se bo Olimpija pomerila v uvodnem kolu konferenčne lige, spodrsnilo v Dortmundu.
Nogometašem Heidenheima se le ni posrečilo uprizoriti novega podviga. FOTO: Pau Barrena/AFP
Nogometašem Heidenheima se le ni posrečilo uprizoriti novega podviga. FOTO: Pau Barrena/AFP
Š. R.
14. 9. 2024 | 08:05
14. 9. 2024 | 08:07
1:46

Po dveh živahnih reprezentančnih večerih v nogometnih Stožicah odštevajo do nove Olimpijine evropske sezone v konferenčni ligi.. A to bodo zmaji odprli na tujem, in sicer 3.oktobra v Nemčiji.

Njihov uvodni tekmec bo Heidenheim, klub, ki nima prav pisane zgodovine, toda obenem se je odrezal z imenitnim štartom v sezono 2024/25. V prvih dveh kolih je namreč zmagal in tako s favoriziranim Bayernom ter Leipzigom, pri katerem sta med udarnimi aduti Kevin Kampl in naš reprezentančni dragulj Benjamin Šeško, zasedel vrh lestvice bundeslige.

Zdaj pa je Heidenheimu prvič spodrsnilo. Kotel dortmundskega štadiona je bil namreč z 81.000 gledalci na razprodanih tribunah pretirano vroč, izid 4:2 za domačo Borussio je pomenil prvi poraz Olimpijinih tekmecev v konferenčni ligi. Vzneseni gostitelji so po 17 minutah vodili že z 2:0, pozneje je gostujoče moštvo strnilo vrste, ob zaostanku z 2:3 lovilo izenačenje, prejelo pa gol za končni izid v zadnji minuti tekme iz enajstmetrovke. Junak večera je bil dvakratni strelec Adeyemi.

V naslednjem kolu, 21. t. m., bo Heidenheim igral doma s Freiburgom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Ne verjemite vražam; naj bo petek, 13., vaš srečni dan.

PREVERITE PONUDBO  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine