Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Primož Gliha: Atletico Madrid težko parira na dveh frontah

Nekdanji selektor slovenske reprezentance U-21 o razpletu večera v ligi prvakov.
Diego Simeone po mnenju Primoža Glihe opravlja odlično delo na klopi Atletica. FOTO: David Klein/Reuters
Diego Simeone po mnenju Primoža Glihe opravlja odlično delo na klopi Atletica. FOTO: David Klein/Reuters
Primož Gliha
19. 3. 2021 | 07:00
22. 3. 2021 | 15:18
1:59
Primož Gliha FOTO: JožŽe Suhadolnik
Primož Gliha FOTO: JožŽe Suhadolnik
Dosedanji del sezone v ligi prvakov me je navdušil, v zadnjem dejanju pred četrtfinalom me je navdušil tudi Chelsea. Zasluženo je napredoval v dvoboju z Atleticom, saj je bil boljši v seštevku obeh tekem. To me ni presenetilo, saj klub zaupa odličnim mladim upom, ki smo jih spoznali tudi Slovenci. Hudson-Odoi je v navezi z odličnim Fodnom (ManCity) igral tudi proti reprezentanci U-21 v Mariboru, toda takrat so ju moji fantje dobro ustavili in smo na začudenje javnosti remizirali z Anglijo (2:2).

Ob tem je imel Atletico smolo, saj je obe tekmi s Chelseajem odigral na tujem; prvo v Budimpešti, drugo v Londonu. Atletico Madrid s težavo igra enakovredno na dveh zahtevnih frontah, kakršni sta liga prvakov in špansko prvenstvo. V Španiji mu kaže odlično v boju za prvaka, toda nenehno zavedanje, da ti dihata za ovratnik Real Madrid in Barcelona, te gotovo izčrpa.


Simeone eden najboljših trenerjev zadnjega desetletja


V velikih nogometnih državah, kakršna je Španija, pomeni bitka za primat najboljšega v državi zelo veliko. Tega se zaveda tudi Diego Simeone, v mojih očeh eden najboljših trenerjev zadnjih dvajsetih let. Ko je spoznal, da je izgubil bitko s Chelseajem – to trener med tekmo enostavno začuti –, je povlekel iz igre odličnega Luisa Suareza in mu privarčeval moči za naslednjo tekmo z Alavesom, Angleži pa so to izkoristili.

Chelsea? Navdušen sem nad njegovimi nasprotnimi napadi. Tudi nam, ki nismo vpeti v klub, je hitro opazno, da je z menjavo trenerja zavel svež veter, pojavil se je dodaten motiv in tudi to je v dvoboju z Atleticom naredilo razliko.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine