Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Pri rdečih vragih se kuha nov škandal

Brazilski napadalec Antony je obtožen fizičnega nasilja nad nekdanjo partnerko, zaradi česar je ostal brez vpoklica v brazilsko reprezentanco.
Antony je naslednji v vrsti nogometašev, ki so pod drobnogledom organov pregona. Foto Phil Noble/Reuters
Antony je naslednji v vrsti nogometašev, ki so pod drobnogledom organov pregona. Foto Phil Noble/Reuters
N. Gr.
6. 9. 2023 | 11:17
6. 9. 2023 | 11:18
2:23

Angleški nogometni velikan Manchester United ne preživlja ravno lahkega obdobja. Na igrišču jim ne gre vse po načrtih, nazadnje so izgubili prvenstveni derbi z Arsenalom, še bolj pa navijače razburjajo afere, ki se dogajajo zunaj igrišč.

Skoraj dve leti je trajal škandal Masona Greenwooda, ki je bil najprej obtožen, nato pa oproščen obsodb o nasilju nad partnerko in posilstvu. Greenwooda so pri Unitedu na začetku letošnje sezone želeli vrniti v kader, a so navijači pobesneli in tik pred zdajci so obrnili ploščo in prekinili pogodbo z Greenwoodom.

image_alt
Najbolj znani mladi nogometni nasilnež Mason Greenwood se vrača

Zdaj so v zelo podobni situaciji s 23-letnim brazilskim napadalcem Antonyjem, ki se v domovini sooča z obtožbami o nasilju v družini, obtožila ga je nekdanja partnerka Gabriela Cavallin. Med drugim je navedla, da ji je Anthony grozil s steklom in jo večkrat udaril s čelom, nato jo je nasilno zvlekel v avtomobil in ji grozil, da jo bo vrgel ven pri visoki hitrosti, večkrat pa naj bi jo tudi močno udaril v prsa in poškodoval umetne vsadke, zaradi česar je morala na novo operacijo.

Antony je že »letel« iz brazilske reprezentance, pri Unitedu pa znova niso zavzeli odločnega stališča. Raje so se zavili v molk in prepustili igralcu, da se je odzval z izjavo.

»Najino razmerje je bilo zelo burno, z obtožbami in žaljivkami na obeh straneh, a nikoli ni prišlo do fizičnega nasilja, zato te obtožbe v celoti zavračam,« se glasi del izjave Brazilca. Gabriela Cavallin ga je prijavila policiji v Sao Paolu in Manchestru, zaenkrat pa še ni bil aretiran in obtožen s strani organov pregona.

Kakšna bo usoda Antonyja, tako ostaja neznanka, vsekakor pa Brazilca na Old Traffordu ne bodo pozdravili z aplavzom, ko bo naslednjič pritekel na zelenico.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine