Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Predsedniško odlikovanje iz rok Čeferina na prsi danskih herojev

Predsednik Evropske nogometne zveze bo zdravniku, fizioterapevtu in kapetanu danske reprezentance podelil posebno priznanje.
Po grozljivih dogodkih na štadionu Parken so Danci s kapetanom Kjaerjem (št. 4) na čelu nanizali nekaj izjemnih predstav, šele v polfinalu so jih ustavili Angleži. Foto Wolfgang Rattay/Reuters
Po grozljivih dogodkih na štadionu Parken so Danci s kapetanom Kjaerjem (št. 4) na čelu nanizali nekaj izjemnih predstav, šele v polfinalu so jih ustavili Angleži. Foto Wolfgang Rattay/Reuters
STA, J. K.
24. 8. 2021 | 17:59
1:55
Evropska nogometna zveza (Uefa) je v izjavi za javnost sporočila, da bo predsednik Aleksander Čeferin odlikoval člane danske reprezentance, ki so na zelenici med tekmo eura 2020 priskočili na pomoč vezistu Christianu Eriksenu. Devetindvajsetletni danski zvezdnik je doživel srčni zastoj v prvem polčasu prve tekme skupinskega dela eura proti Finski. Člani zdravniške ekipe so s hitrim posredovanjem Eriksenu rešili življenje, zaradi česar se jim bo zdaj poklonil tudi predsednik Uefe.

Odlikovanje bodo prejeli tudi zdravnik reprezentance, fizioterapevt ter kapetan Danske Simon Kjaer, ki je začel oživljanje.

»Letošnja podelitev nagrade presega meje nogometa,« je v Uefini izjavi za javnost dejal Čeferin. »Služi kot pomemben in večen opomnik o tem, kako dragoceno je življenje. Obenem vse v našem življenju postavlja v najbolj jasno perspektivo,« je še ob tem dejal slovenski funkcionar.
 

Nadaljevanje kariere, vsaj v Italiji, pod vprašajem


Eriksenu so kasneje v bolnišnici v Københavnu kirurško vstavili defibrilator, če bi se težav s srcem ponavljale. Zaradi tega pa je njegova nadaljnja kariera vsaj v Italiji, kjer je član Inter Milana, ogrožena. Na Apeninskem polotoku bi lahko nogomet igral zgolj, če mu napravo odstranijo.

Na Nizozemskem pri Ajaxu s tovrstno napravo na srcu igra reprezentant Daley Blind, zaradi česar so se pojavile govorice o Eriksenovem prestopu k amsterdamskemu velikanu, za katerega je nekoč že igral.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine