Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Predsednik Carlu Ancelottiju dal vedeti, da bi moral reševati Italijo

Luiz Inacio Lula da Silva rojakom nalil čistega vina: »Nimamo več tako kakovostnih igralcev, kot smo jih imeli nekoč.«
Brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva (levo) je velik nogometni navdušenec in je bil tudi prijatelj pslavnega Peleja. FOTO: Roberto Jayme/Reuters
Brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva (levo) je velik nogometni navdušenec in je bil tudi prijatelj pslavnega Peleja. FOTO: Roberto Jayme/Reuters
G. N.
7. 7. 2023 | 08:15
7. 7. 2023 | 08:16
2:01

Čeprav so Brazilci v večini pozdravili izbiro Carla Ancelottija za selektorja petkratnih svetovnih prvakov, se najde tudi kakšen vplivnež, ki mu Italijan ni pogodu. Takšen je prvi mož Brazilije, predsednik Luiz Inacio Lula da Silva. Podvomil je o njegovih sposobnostih.

»Nikoli ni bil selektor Italije. Zakaj ne reši Italije, ki je sploh ni bilo na svetovnem prvenstvu,« se je v intervjuju za televizijski kanal SBT spraševal eden od preko 200 milijonov Brazilcev, selektorjev.

Predsednik je izrazil podporo začasnemu selektorju Fernandu Dinizu, ki ga zelo spoštuje. Po njegovem prepričanju je Diniz ustvarjalen trener z močno osebnostjo in upa, da bo izkoristil največ priložnosti, ki jo bo imel na selektorskem stolčku pred prihodom Italijana.

Da Silva se ni ustavil le pri komentiranju izbire selektorja, kratko in jedrnato je rojakom nalil čistega vina.

»Težava ni v Dinizu, temveč v premalo kakovosti igralcev. Nimamo več tako kakovostnih igralcev, kot smo jih imeli nekoč,« je bil iskren očitno tudi zelo dober poznavalec nogometa, ki med največjimi zvezdniki, kot je Neymar, ni imel podpore v predsedniški bitki proti poraženemu Jairu Bolsonaru.

Diniz je ob svojem ustoličenju in preden je vodstvo nogometne zveze izbralo Ancelottija novinarjem povedal, da ni njegova naloga, da bi govoril o tem, kaj se bo zgodilo, če pride Ancelotti.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine